Pöytään isketty puukko

Tyyppi

novellikokoelmat

kuvaus

Nuotiotulien loimu, eräkämpän lämpö, hirvikeiton maku kielen alla tai vaikka kuorellinen luontoaiheisia valokuvia saa itse kunkin kertomaan oman erätarinansa – aamun hetkestä männäkesän kalaverkoilla tai arvesta joka jäi nenään koskelonaaraan puolustettua pönttöään. On kerrottava ruskasyksyn kiireettömästä Lapin-matkasta tai lähipiiriin sattuneesta harvinaisen sitkeästä jahtimiehestä.

WSOY ja Rakentaja-lehti laskivat vuonna 2009 yhteisen tekstipyydyksen, silmäkooltaan sellaisen, ettei siihen tarttunut kirjan muodossa jo meritoituneita eräkirjoittajia. Saalis oli runsas: 378 lähetyskuorta, joissa monissa kaksi tai useampia kilpailutöitä.

Tähän kirjaan on tuomariston palkitseman kuuden lisäksi valittu viisitoista tekstiä, joiden toimituksellisena päämääränä on ollut tasokas ja lajikohtainen edustavuus. Novellin muotoon hakeutuneissa kertomuksissa kuvataan metsästystä, kalastusta ja vaeltamista, olemista otsakkain luonnon kanssa.

Talousmaantieteellisistä syistä suomalaiset reppuvaeltajat hakeutuvat pohjoiseen – niin myös tässä kirjassa. Paikalliset olosuhteet tuottavat paitsi tragiikkaa ja kaihomieltä, myös pitelemätöntä huumoria. Nyt on aika katsoa, minne ne miehet menevät viikonlopuksi. Ja millaisen paikan nainen on erästyskulttuurissa vienyt!
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Lisätietoja

WSOYn ja Rakentaja-lehden Erätarinakirjoituskilpailun 2009 satoa.

Muu tekijä