Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyinen hauta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nonnasta on tullut myrkrida, varjoja hallitseva noita, ja hänen voimansa ovat kasvaneet. Pohjoisen asukkaat suhtautuvat Nonnaan pelonsekaisella kunnioituksella, mutta hänellä on myös mahtavia vihollisia. Nawyrin valtakunta pelkää Nonnaa muinaisen ennustuksen vuoksi ja lähettää kätyreitään vangitsemaan tai tuhoamaan hänet.

Nonnan pyrkimys on tulla yhä voimakkaammaksi noidaksi voidakseen suojella pohjoisia maita. Muinaisista kirjoista hän löytää viitteitä kaukana pohjoisessa sijaitsevasta Hyisestä haudasta, joka voisi antaa hänen hallintaansa pakkasen ja kylmyyden voimat. Mutta paikan löytäminen ei ole helppoa, sen Nonna saa huomata, sillä sitä suojelevat niin hirviöt kuin jumalatkin. Onnistuuko Nonnan tavoitteessaan? Ja minkä hinnan hän on valmis maksamaan kasvattaakseen mahtiaan?

Hyinen hauta jatkaa Ilkka Auerin jännittävää fantasiasarjaa Lumen ja jään maa.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

- - -

Noridiumissa, Lumen ja jään maassa, eletään uhkaavia aikoja: pohjoisen maailman kohtalo on veitsenterällä.

15-vuotiaaksi varttunut Nonna-tyttö on nyt myrkrida, noita, joka vaeltaa valon ja pimeyden rajamailla. Louhijumalilla on suunnitelma hänen varalleen: hänestä on tuleva pelätty jäänoita.

Mutta kaikki eivät pidä ennustuksesta. Vaarallinen matka Hyiselle haudalle, pakkasen jumalan lumiseen autiomaahan ratkaisee Nonnan kohtalon.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli