Auer, Ilkka

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva: Pekka Holmström

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Tekijän saamat palkinnot

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Kirjailijan omat sanat

Olen ollut jo lapsena täynnä luomisen halua. Vanhempani kannustivat pienestä pitäen lukemiseen, piirtämiseen ja musiikin pariin, jotka ovat molemmat aina olleet suvussamme tärkeällä sijalla. Esimerkkinä mainittakoon isosetäni Eino Auer –joka itse oli kirjailija sekä hänen isänsä Johannes Auer, joka teki elämäntyönsä Porin kirjaston parissa. Aloin jo pienenä piirtää, soitin muutaman vuoden selloa ja hieman vanhempana siirryin piirtämisestä maalaustaiteen pariin. Luin hyvin ahkerasti kirjan toisensa perään.

80 luvun alussa tutustuin roolipelien maailmaan ja sitä kautta innostuin fantasiakirjallisuudesta. Käytin yhä kasvavan luomisen innostukseni roolipeliseikkailuitten tekemiseen ja pelien johtamiseen. Pelaamisen loputtua suuntasin mielikuvitukseni kirjoittamiseen, omaksi huvikseni. 2000 luvun taitteessa sain valmiiksi ensimmäisen pitkän tarinani, ja muutaman lukijan kannustettua lähetin sen kustantajille. Muistan saaneeni yhdeltä kustantajalta kieltävän päätöksen, mutta yllätyksekseni Otava tarttui käsikirjoitukseen. Siitä alkoi kirjallinen urani.

Nykyään kirjoitan aina, kun siihen vain on tilaisuus. Fantasia on sydäntäni lähinnä ja mieluiten kirjoitan lapsille ja nuorille aikuisille. Haluan luoda viihdyttäviä tarinoita, joiden parissa viihtyy ja jotka irrottavat lukijan arkipäivän asioista. Luon tarinoita, joiden toivon kantavan lukijan pois nykyelämästä, seikkailuihin, jotka antavat voimia arkipäiväiseen puurtamiseen

Elämäkertatietoa

vanhemmat:
Leila ja Altti Auer

harrastukset, musiikki, kirjoittaminen ja tietokonegrafiikka

Makuasioita:

Fiktiivinen henkilö, johon voisit samaistua:
Vaahteramäen Eemeli. Hänen hyväntahtoisuutensa, oikeudenmukaisuutensa, rehellisyytensä ja huumorintajunsa ovat samanlaisia kuin minullakin. Myös minulla kömmähdyksiä ja metkuja tulee aivan kuin itsestään.

Mieluisa paikka:
Koti on ehdottomasti mieluisin paikka. Sen jälkeen tulevat kaikki merenrantojen lähellä olevat kallioiset alueet, jotka ovat mahdollisimman autioita tai sankat lehtimetsät ja Lapin rauhalliset tunturialueet. Olen luonut omasta fantasiamaailmastani ihannemaailman, joka on täynnä minulle mieluisia paikkoja – niistä parhaimpana Louhikerot.

Kiehtova historiallinen henkilö tai aikakausi:
Minua eniten kiehtova aikakausi on ehdottomasti viikinkiaika. Historiallisesti kiehtovin ihminen ei löydy maailmankuuluisuuksien tai legendojen puolelta, vaan omasta suvustani. Haluaisin palata aikakoneella 20-30 luvulle ja tutustua tarkemmin silloin eläneisiin sukulaisiini, eritoten Johannes Aueriin ja hänen lapsiinsa.

Asiat ja ilmiöt, jotka ärsyttävät:
Näitä löytyy melkoisesti, liiankin paljon tässä lueteltavaksi. Yleisesti ottaen nykyisen yhteiskunnan itsekkyyden, epäoikeudenmukaisuuden, ahneuden ja toisten hyväksikäyttämisen kaikki johdannaiset saavat pinnani palamaan. En pidä kilpailuyhteiskunnan asetelmasta, jossa vain vahvat pärjäävät ja heikommat jäävät jalkoihin.

Kirjallisuusmielessä ärsyttäviä asioita ovat kenties suomalaisten jonkinasteinen taipumus kurjuuden maksimointiin – se, että kurjuudesta pitää kirjoittaa ja vielä lisäksi lukea. Joskus ihmettelen, mikseivät suomalaiset kirjoita ja lue onnellisempaa kirjallisuutta ja miksi vasta kipeitten asioitten käsittely tekee esimerkiksi nuortenkirjasta vakavasti otettavan.

Lähteitä ja viittauksia

Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 5. Loivamaa, Ismo. BTJ, 2009.