Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Katoamispiste

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On halju, tuulinen ja sateinen syksyn aamupäivä Bulevardilla. Psykiatri on tulossa vastaanotoltaan Albertinkadulta ja kohtaa kadulla naisen, jonka sateenvarjo tempautuu tuulen voimasta taivaalle. Mikä saa miehen pysähtymään ja tarjoamaan naiselle apua ja kupin kahvia? Miksi mies kiinnittyy naiseen kuin hukkuva oljenkorteen ja ryhtyy etsimään tämän kadonnutta miestä, vaikka nainen on jo itse lähtenyt pois Suomesta etsintänsä lopettaneena?

Nainen Bulevardilla on ranskalainen Magda Roux. Hänen ex-miehensä Paul Roux on lähettänyt puoli vuotta taaksepäin viimeisen viestin itsestään, postikortin Helsingistä. Miksi ihmeessä mies on tullut Helsinkiin ja voiko olla mahdollista, että hän on tullut etsimään suomalaista naiskirjailijaa Raija Siekkistä. Kirjan tarina on yhtä salaperäinen kuin sen kohde. Haahtela sekoittaa Katoamispisteessä faktaa ja fiktiota vuonna 2004 kuolleen kirjailija Raija Siekkisen ympärille. Kyse on lopulta itsensä etsimisestä, sillä ei kirjassa kadonneita löydetä. Matka kulkee Helsingistä Kotkaan ja Pariisista Nizzaan. Psykiatri ja Magda tekevät matkan sinne, missä Raija Siekkinen ja Paul Roux mahdollisesti viettivät yhden elämänsä parhaista hetkistä. Siihen jäljet päättyvät.

Joel Haahtela sanoo, että melankoliasta ja suuresta yksinäisyyden tunteesta huolimatta Raija Siekkisen kirjoihin on kätketty onni. Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka, ja aivan varmasti onni on kätketty myös tämän kirjan sivuille.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Sattuman kaupalla mieslääkäri törmää kadulla ranskalaiseen Magda Roux’hun, joka on tullut Suomeen etsimään kadonnutta miestään. Naisella on johtolanka: Raija Siekkisen kirjoittaman teoksen ranskalainen laitos. Mies muistaa lukeneensa Siekkistä, pitäneensä kirjasta, ja päättää auttaa.

Seuraavana päivänä Magda katoaa hotellistaan varoittamatta.
Jokin yhtälössä jää vaivaamaan miestä. Mitä hän lopulta tietää tapaamastaan naisesta, tämän etsimästä miehestä, Raija Siekkisestä? Hän haluaa tietää enemmän.
(Otava)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi