Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rillipää ja läski

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rillipää ja läski on älykkörokkariuden ja äijäkulttuurin kohtaamisesta syntynyt kirjeenvaihto vuosilta 2007-2009. Absoluuttisen nollapisteen Tommi Liimatan ja Kotiteollisuuden Jouni Hynysen yhteinen projekti on kurkistus kotimaisten rockmuusikoiden sielunelämään pintaa syvemmälle. Mukaan mahtuu niin luomisen tuskaa, matkakertomuksia, kännistä sekoilua kuin perheellisen miehen isällisiä pohdintojakin.

Ystävien välisessä kirjeenvaihdossa on viihdyttävyytensä lisäksi jotain äärimmäisen liikuttavaa nykyaikana yhteydenpidon yleensä rajoittuessa tekstiviestien 150 merkkiin. Molemmilla kirjoittajilla on oma vahva ja vähintäänkin persoonallinen tyylinsä, mikä tekee lukukokemuksesta kiinnostavan ja tasapainoisen. Tarinaa ryydittämään rustatut huumorikuvat, Liimatan verbaaliakrobatia ja Hynysen karut karjalaisviittaukset sekä hymyilyttävät että herättävät ihailua. Vaikka testosteronin puutetta kirja ei podekaan, riittää siinä pureskeltavaa molemmille sukupuolille.
(Mari Lähteelä/ Sanojen aika)
“Läskit ja rillipäät älkööt vaivautuko!” No nyt vaivautuivat! Liimatta ja Hynynen puhuvat kirjeenvaihdossaan muustakin kuin kuulumisista.

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kirjeenvaihto 2007-2009

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

270

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä