Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Telma ja tarinoiden talo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ekaluokkalainen Telma asuu kotitalossa, joka on harmaa ja suuri kuin valtamerilaiva. Hämärän laskeutuessa Telmasta on mukava keinua pihakeinussa ja katsella kerrostaloa, jonka jokaisen ikkunan taakse kätkeytyy salaisuus. Telman keijukorva havahtuu kuulemaan Aarrekadun kuuden ihmeelliset tarinat ja näin seikkailut voivat alkaa. Erityisen salaperäinen on kotipihan harmaaviirullinen kissa, Villa, jonka turkki on takkuinen ja toinen korva repaleinen. Kukahan sitä on viimeksi rapsuttanut?

(LiiSa/Okariino)

- - -

Kaupungin keskellä kerrostalossa asuu pieni käkkärätukkainen tyttö, jolla on keijukaiskorva. Tytön nimi on Telma ja hän osaa puhua espanjaa. Vähän aikaa sitten Telman perhe on muuttanut Suomeen Espanjasta ja Telma on aloittanut ensimmäisen luokan.

Kerrostalon uumenista ja pihalta voi löytää seikkailuja ja salaisuuksia. Pihakeinusta voi tarkkailla valoja talon ikkunoissa ja miettiä keitä ikkunoiden takana asuu. Telma päättää tutustua ihmisiin ikkunoiden takana ja niin tulevat tutuiksi talonnainen, taikuriperhe, tangolaulajatar ja Taimi-Tulppaani mummeli. Pihalla vilistää harmaa kissa, jolle olisi löydettävä uusi koti. Koko talo herää henkiin kun Telma keksii järjestää juhlat syystalkoiden päätteeksi.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

141

Kieli

Sarjamerkintä