Gekko ja Puupponen

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

A. Gekko ja Puupponen matkustavat Ruotsiin Puupposen hienon suvun jäljille, sillä A. Gekko uskoo, että vonalkuiset vehnänväriset asuvat Tukholman kuninkaanlinnassa. Linnassa he törmäävät vehnänväriseen puudelineitiin, jolle A. Gekko yrittää todistella Puupposen sukulaisuutta. 'Hän on aivan eri näköinen kuin minä, hän ei voi olla sukua', Puupponen kuiskaa vaivautuneena. Puudelineiti ylenkatsoo maalaisen näköistä parivaljakkoa ja ohjaa heidät linnasta ulos.

A. Gekko ja Puupponen hankkivat kirpputorilta rivin kunniamerkkejä ja palaavat linnaan. Gekko esittelee itsensä vapaaherrana ja Puupposen Mosabackan kreivinä Maximilianvon Pudelssonina, ja heidät kutsutaan heti illallistanssiaisiin. Mitä tapahtuu, kun he syövät aatelisväen kanssakullatuilta lautasilta ja päätyvät nukkumaan kuninkaalliseen pylvässänkyyn? Ja löytääkö Puupponen lopulta vehnänvärisen isänsä?
Kun A. Gekko tutustuu eräänä päivänä sattumalta kotitalonsa rappukäytävässä mainostenjakaja Puupposeen, alkaa kahden toisilleen aiemmin tuntemattoman olennon elämässä ihan uusi luku ja ystävyys. Kun hienosteluun taipuvainen Gekko kuulee uuden tuttavansa esi-isien olleen alunperin nimeltään von Pudelssoneja, hän vaikuttuu todenteolla. Kun vielä käy ilmi, että Puupposen isä oli kotoisin Ruotsista, on Gekon mielestä Puupposen jo korkea aika laittaa pikaisesti tuumasta toimeen ja matkustaa Tukholmaan etsimään kuninkaanlinnasta sukulaisiaan. Niin ystävykset pakkaavat matkalaukkunsa ja tempautuvat mukaan elämänsä seikkailuun...
(Adrianna/Okariino)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

45

Kustantaja

Kieli