Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sirkusprinsessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miljan äiti on näyttelijätär ja oikea diiva. Miljasta tuntuu, että hän on äiti omalle äidilleen. Äiti ei anna Miljan haaveilla näyttelijän urasta vaan kertoo kaikille, että Miljasta tulee psykologi. Ja Miljasta tuntuu, että äiti haluaa että hän näyttääkin rumalta, ettei hän vain kilpaile äidin viehätysvoiman kanssa. Äidillä on myös alkoholiongelma ja masennuskausien aikana Milja joutuu tekemään kaikkensa, että äiti pärjää.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Ujo 17-vuotias Milja on julkkis. Ei tosin omasta tahdostaan. Hänen äitinsä on arvostettu ja kaunis näyttelijätär Katri Kangas, jonka kaikki tuntevat. Äidin epävakaa, boheemi ja railakas taiteilijaelämä saa Miljan tuntemaan itsensä varsinaiseksi kummajaiseksi. Pieni tyttö on nähnyt enemmän, kuin hänen tarvitsisi.

Miljan isä on kadonnut hevossirkuksen mukana ulkomaille töihin. Milja kaipaa isäänsä, mutta onneksi rikkonaiseen elämään tuo valoa tavallisen teinitytön arkea elävä ystävä Kirsi. Hänelle Milja voi kertoa kaiken. Myös isovanhemmat tuovat turvallisuutta oman kodin tukahtuneeseen tunnelmaan. Mutta Milja aistii, että pinnan alla väreilee kuitenkin kertomattomia salaisuuksia myös isovanhempien kodissa. Papan veli Lauri tuntuisi olevan salaisuuksien keskiössä, mutta millä tavalla?

Ensimmäinen oikea rakkaus avaa uusia ovia Miljan elämässä. Hän saa mahdollisuuden kauan haaveilemaansa näyttelijäntyöhön. Miljan ja äidin suhde joutuu todella rankalle koetukselle ja lopulta Milja joutuu repäisemään itsensä irti äidin varjosta yllättävällä tavalla.

(katjamarianne / Sivupiiri)

- - -

Kun elämä on yhtä suurta draamaa… Nopeatempoinen kasvutarina narsistisen äidin ja lukiolaistyttären suhteesta, jossa traaginen irtiotto on väistämätön.

Isäänsä ikävöivä 17-vuotias Milja kuvittelee usein itsensä Sirkusprinsessaksi, joka ratsastaa valkealla hevosella lumihanki pöllyten. Isä on jo vuosia sitten lähtenyt ammattilaiseksi ranskalaiseen hevossirkukseen ja äiti, suomalaisen teatterimaailman Suuri Diiva, viettää huolestuttavan ailahtelevaa boheemielämää. Lähestyvä 20-vuotistaiteilijajuhlakin vain tuntuu lisäävän epävakaan Katri Kankaan onnistumisen paineita.

Onneksi Miljalla on sydänystävänsä Kirsi, jolle purkaa ”glamour-elämän” huoliaan. Miljan salaa hellimät omat haaveet päästä parrasvalojen lumottuun loisteeseen saavat pontta, kun äidin uusi nuori poikaystävä Joakim tarjoaa vastaansanomattoman tilaisuuden.

Mutta mitä Katri Kangas ajattelee kunnianhimoisen tyttärensä ja seksikkään tv-tähtensä yhä intiimimmiksi kehittyvistä väleistä? Entä kuinka isän yllättävä yhteydenotto vaikuttaa orastavan näyttelijättären suunnitelmiin?

Katariina Leinon Sirkusprinsessa on nopeatempoinen kasvutarina narsistisen äidin ja hänen kainalosauvakseen joutuvan lukiolaistyttären suhteesta, jossa traaginen irtiotto on väistämätön.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli