Osuuskunta Poesia

kuvaus

Poesia on runouteen keskittyvä yhteisöllinen kustantamo. Vaalimme kustantamisen kulttuuritehtävää sen käytäntöjä uudistaen. Meitä kiinnostaa korkeatasoinen, uusia muotoja etsivä runous: runous, joka toimii ja vaikuttaa.

Kustantamoa pyörittää joukko uuden polven runoilijoita ja kirjallisuuden ammattilaisia, jotka ovat ottaneet kirjan tekemisen prosessin omiin käsiinsä. Runoilijat ja kustannustoimittajat ovat tasa-arvoisia Poesian tekijöitä, ja samat henkilöt toimivat usein molemmissa rooleissa. Kokemuksemme mukaan runoilijat ovat erinomaisia runouden toimittajia.

Poesiassa julkaistavat kirjat valitaan taiteellisin kriteerein. Uusien ja vanhojen painoteknologioiden (offset, print on demand, digitaalinen julkaiseminen, kohopaino) yhdistäminen mahdollistaa kirjojen pitkän elinkaaren ja hyvinkin pienen yleisön teosten julkaisemisen. Olemme kiinnostuneita sekä käsinkoskeltavasta, kestävästä kirjaesineestä että kirjan aineettomuudesta. Poesian teokset ovat internetissä ilmaiseksi ladattavina pdf-tiedostoina tai muuten vapaasti saatavilla.

Poesian julkaisemat kirjat kustannustoimitetaan tarkasti. Toimittamisesta ei makseta palkkaa, vaan sitä tehdään taiteellisesta mielenkiinnosta. Näin myös julkaisukynnys pysyy korkealla: vain todella inspiroivaa käsikirjoitusta jaksaa toimittaa ilmaiseksi.

Kirjat tuotetaan mahdollisimman ekologisesti. Panostamme ympäristöystävällisiin materiaaleihin, suosimme suomalaisia painoja ja pidämme painoskoot tarkoituksenmukaisina mm. pod-tekniikan avulla.

Sanoudumme irti kirjojen sesonkiajattelusta: Poesian kirjat eivät vanhene vuoden vaihtuessa.

Poesian periaatteet ovat:

yhteisöllinen toimitustyö
taiteellinen tinkimättömyys
ekologisuus
teosten vapaa saatavuus

(Poesia)

Kirjailijatiedot Kirjasammossa