Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaupungin kaunein lyyli

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Pelkonen, Sami ja Jali, erottamaton kaverikolmikko, yrittävät kaikki tehdä vaikutuksen kaupungin kauneimpaan lyyliin - kukin tavallaan. Pelkonen hyödyntää kokemustaan kaupunginosalehden toimittajana, Sami esittelee ornitologisia harrastuksiaan ja Jali nostaa vaikka sadevesikaivon kannen ilmaan paljain käsin. Yhteisenä harrastuksena alkanut ihastuminen samaan neitoon ei kuitenkaan voi aikaa myöten olla vaikuttamatta kaverusten väleihin. Elämä ei ole muutenkaan aina helppoa, varsinkaan Jalille, joka yrittää selvittää isä-ongelmaansa nyrkkeilemällä ja ryyppäämällä. Lyyli pyörii koko kevään poikien mielessä, ja Pelkosen SONETTEJA LYYLILLE -kirjekuori, jota säilytetään lukitussa pöytälaatikossa, täyttyy runoista.

(Laura Norris/ Sanojen aika)

- - -

Sami, Jali ja Pelkonen ovat ystävykset. Sami on kuikelo, jolla on laskukone aivojen paikalla. Jali on nyrkkeilijä, atleetikko, jolle isä on ongelma, ja Pelkonen on kotleetikko, jolle maistuvat kotityöt. Pojat rakentavat elämää ja ystävyyttä, tosin helposti ei käy mikään. Kaveruksilla on kiikarissa kaupungin kaunein lyyli, balettia tanssiva Hannele, johon he yrittävät tehdä vaikutusta.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika