Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Meren kansa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ingo – Meren kansa kertoo vedenalaisesta maailmasta ja sen asukkaista. Romaanin innoittaja on cornwallilainen tarina miehestä, joka tutustui meren kansaan. Seikkailun lisäksi Dunmore kertoo erään perheen tarinan.

Sapphiren ja hänen veljensä Conorin elämä Cornwallissa on hauskaa ja huoletonta. He uivat ja leikkivät kotinsa läheisessä poukamassa. Samalla he odottavat isää mereltä. Tulee päivä, jolloin isä ei palaakaan. Sisarukset uskovat silti isän olevan hengissä. Isähän tunsi meren, tuulet ja myrskyt kuin omat taskunsa.

Sapphire seuraa salaa veljeään ja huomaa tämän tavanneen rantakalliolla tumman tytön. Kuka tyttö on, ja onko Conorilla omia salaisuuksia? Sapphire ja Conor tutustuvat vähitellen Ingoon, outoon ja ihmeelliseen maailmaan josta heidän isänsä heille lauloi. Ehkä isä onkin Ingossa? Lapset päättävät vastata meren kansan kutsuihin ja sukeltaa seikkailuun.

(Okariino)

- - -

Sapphiren ja hänen veljensä Conorin elämä Cornwallissa on ihanaa. He saavat vapaasti nauttia elämästään kauniissa poukamassa lähellä kotiaan. Tuossa lempipaikassaan sisarukset uivat ja leikkivät. Aika ajoin he tähyilevät kaukaisuuteen ja odottavat isää meriltä kotiin. Mutta eräänä päivänä isä ei palaakaan. Lasten äiti vaipuu epätoivoon, mutta Sapphire ja Conor uskovat vakaasti, että isä on vielä elossa. Tunsihan isä meren jokaisen karikon ja osasi uhmata tuulta ja myrskyä. Kuinka hän olisi joutunut meren armoille?

Sapphiren veli Conor alkaa tehdä salaperäisiä retkiä meren rantaan. Sapphy seurailee veljeään poukamalle ja näkee tämän juttelevan rantakalliolla tumman ja pitkätukkaisen tytön kanssa. Mitä Conor oikein juonii? Mistä merkillinen tyttö on ilmestynyt?

Pian Sapphy ja Conor saavat tutustua Ingoon, ihmeelliseen maailmaan, josta heidän isänsä lauloi ihania lauluja. Lapset ovat nopeasti valmiita hylkäämään kaiken ja vastaamaan meren kansan kutsuun. Ehkä isä onkin Ingossa, seikkailujen maailmassa, jonka rinnalla arki maan päällä on väritöntä ja valjua.

Ingo – Meren kansa on ensimmäinen osa nuortenkirjatrilogiasta, joka kertoo kiehtovan kauniista vedenalaisesta maailmasta ja sen väestä. Romaanin taustalla on cornwallilainen legenda miehestä, joka vastaa meren kansan kutsuun. Huumaavan seikkailun lomassa Dunmore kertoo mieliinpainuvasti, mitä lapsen mielessä tapahtuu, kun perhe hajoaa.

(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

283

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

351

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä