Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pää kylmänä, Papriikka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pirteä Papriikka muuttaa äänekkään perheensä kanssa ahtaaseen kerrostaloon. Papriikka on 12-vuotias tyttö, joka on tottunut toimimaan ja puolustamaan heikompia.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

12-vuotiaasta Papriikasta tulee minulle mieleen Tiina päivitettynä 2000-luvulle: ikuinen optimisti, joka jaksaa puskea eteenpäin, tuli minkälaista kuoppaa tielle vastaan. Papriikalla on myös vahva sosiaalinen omatunto ja huumorintajua, jota ei ihan kaikki ymmärrä. Hyvän mielen lukemista vauhdikkailla juonenkäänteillä!

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Pirteä Papriikka muuttaa äänekkään perheensä kanssa ahtaaseen kerrostaloon. Papriikka on 12-vuotias tyttö, joka on tottunut toimimaan ja puolustamaan heikompia. Papriikka on 2000-luvun Tiina, punatukkainen ja villi tyttölapsi.

Äänekäs perhe saa heti huomiota uudessa talossa, eikä kaikki huomio ole myönteistä. Naapurissa asuu iäkäs rouva, johon Papriikka tutustuu. Valitettavasti rouvan lapsenlapsi on Papriikan kanssa samassa koulussa, eikä ollenkaan niin mukana kuin isoäitinsä. Papriikka joutuu Ilonan kanssa heti riitoihin. Räiskyvänä persoonana Papriikka on heti valmis auttamaan heikompaa, vaikkei apua tarvitseva sitä ehkä osaa pyytäkään.

Keveydestään ja menostaan huolimatta kirjassa pohditaan kuin vahingossa myös vanhuutta ja sitä, miten meidän tulisi vanhuksia kohdella. Iloinen ja hauska kirja, erottuu edukseen Pultti-sarjasta.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Papriikan perhe muuttaa Vaahteran vuokrakerrostaloon, eikä arvaakaan kuinka vaikeaksi asuminen muuttuu, kun alakerran Salli Laiho ottaa uuden perheen silmätikukseen. Isoveli Timotei ja kuusivuotiaat kaksosveljet Pyry ja Pinus pitävät huolta, että naapuriperheellä riittää valittamisen aiheita.

Koulussa Papriikan erikoinen pukeutuminen ja räväkkä esiintyminen tuntuvat ärsyttävän muita. Papriikka on suorapuheinen ja rehellinen, eikä häpeile kertoa perheensä köyhyydestä. Jännitystä Piiparin perheen ja muidenkin elämään tuo vanhan miehen, Valon kohtaaminen. Valo on perehtynyt intiaanikulttuuriin ja alkaa kertoa siitä Papriikallekin.
Vanhan miehen ja kekseliään tytön välille syntyy syvä ystävyys; molemmissa on samaa rohkeutta olla erilainen.

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kieli