Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tornikallion vangit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hevoskirjojen aatelia! Jännittäviä hetkiä on edessä, kun nummelalaiset hiipivät vakoilemaan hämäräperäisen kaivoksen toimintaa.

Ratsastuksesta mitään ymmärtämätön Hannu kiinnostuu yllättäen hevosista. Lisäksi hän ryhtyy puolustamaan Iraa, jota kiusataan tallilla. Ilmassa on romantiikan henkäyksiä, ja kun Nummelan omistaja Pena päättää ostaa tallille uusia hevosia, eivät asiat enää voisi olla paremmin. Pian nuoret saavat kuitenkin kuulla jotain pelottavaa.

Kikka ja Hannu vierailevat mummolassa Tornikalliolla, ja mummi kertoo heille kylätiellä öisin kaahaavista kuorma-autoista. Ne ovat peräisin läheisestä kaivoksesta ja häiritsevät kyläläisten elämää. Miksi tiestä on tullut kaahaajien pesäpaikka eikä autoissa ole ajovaloja? Kun Iran isä saa omituisin syin potkut kaivoksesta, alkavat nuoret aavistaa, etteivät Tornikallion asiat ole kohdallaan. He päättävät hiipiä vakoilemaan, mitä kaivoksella tapahtuu...
(WSOY)
Kikka ja Hannu vierailevat mummolassa Tornikalliolla. Mummi kertoo heille öisin kaahailevista kuorma-autoista, jotka tulevat läheisestä kaivoksesta ja häiritsevät kyläläisiä. Nuoret alkavat epäillä, että kaivoksella kaikki ei ole kunnossa. He alkavat ottaa asioista selvää. Lisäksi Hannu kiinnostuu yllättäen hevosista ja ihastuu.
(Lastenkirjainstituutti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kieli