Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karhukirjeitä kaamoksesta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Amalia-täti antaa aihetta moniin Otson kirjoittamiin kirjeisiin, joita Karhumäestä lähteekin tuhkatiheään. Amalia-täti on reipas ja touhukas ja hänellä on niin vilkas mielikuvitus, että Otsolla on joskus ihan kiire raportoida kaikki, mitä Amalia-täti saa aikaiseksi.
Amalia-täti on alkanut harrastaa painonnostoa, mutta konstaapeli Oiva Karhusen mieleen se ei ole ollenkaan. Siinä sivussa Amalia-täti keksii moottoroidun mattopyykin, kipaisee kirpputorilla ja tutustuu tietokoneisiin. Amalia-tätiä harmittaa konstaapeli Karhusen vehkeilyt kokolaturi Aarian Oopperan kanssa. Laulelevat mokomat yhdessä Verbin säveltämää Aitaa!

Ihmekös tuo, että konstaapelin ja Amalia-tädin kihlaus on ihan likellä purkautua kymmenennen kerran, mutta sitten käykin niin, että karhupari päättää kihlautua yhdennentoista kerran!

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)

- - -

Otso Karhusen Amalia-täti on aivan toista maata kuin muiden lasten tädit. Osaisitko esimerkiksi arvata, mistä Otso oikein löytää itsensä, kun Amalia-täti päättää ottaa mattoja pestessään tekniikan avuksi? Vastaus on: Järveltä moottoriveneestä - esimerkiksi näin Otso päätyy ajelemaan ympäri järveä moottoriveneellä, jonka perään on sidottu lautaksi pesun jälkeen huuhdeltavat lattiamatot. Ja ihan oma juttunsa on jo sitten se, mitä tapahtuu, kun täti kiihdyttää veneen kulkemaan aivan liian suurella nopeudella... Kun jokainen päivä Amalia-tädin kanssa muuttuu seikkailuksi, ei Otson aika käy ikinä pitkäksi!

(Adrianna/Okariino)

- - -

Neljäs kokoelma Otson kuulumisia Karhumäestä. Kun Amalia-tädillä on tassunsa pelissä, tapahtuu kaikenlaista – myös suhteessa konstaapeli Karhuseen.

Otso raportoi jälleen Karhumäestä, jonka kaamoksessa hän ehtii puuhata Amalia-tädin kanssa monenmoista moottoroidusta mattopyykistä elokuva-avustajina esiintymiseen. Amalian ja konstaapeli Oiva Karhusen suhteeseen tulee säröjä tädin uuden harrastuksen – painonnoston – takia, ja Oiva syventyy kulttuuririentoihin kokolaturi Aarian Oopperan kanssa. Mutta lopulta kaikki järjestyy, kun tädillä on tassunsa pelissä.

(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

86

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä