Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Jättityttö ja Pirhonen

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tyyne Heikkilä on maailman viimeinen jättiläistyttö. Tyynen mielestä jättiläisen elämä on hankalaa, sillä hänen on jatkuvasti varottava tallomasta pienten ihmisten päälle ja kun häntä itkettää, hänen kyyneleensä aiheuttavat tulvia. Tyyne on hyvin yksinäinen. Pertti Pirhonen taas on erittäin pieni poika. Hän pitää isoista asioista kuten kuusta ja planeetoista. Mitä tapahtuukaan, kun Tyyne ja Pertti kohtaavat?

(Henna/Okariino)

- - -

Vallaton tarina maailman viimeisestä jättiläistytöstä, Tyyne Heikkilästä, joka kärsii yksinäisyydestä. Pertti Pirhonen puolestaan on erityisen pienikokoinen poika, mutta hän ei pelkää suuria asioita. Hän ajattelee mielellään tähtiä, planeettoja ja muita suuria ja kaukaisia asioita. Eräänä päivänä Jättityttö ja Pirhonen kohtaavat...

“Minä olen aina ihaillut suurnaisia”, sanoo Pirhonen.
“Minusta taas kaikki pienikokoinen on kaunista”, sanoo Jättityttö.

(Tammi)

- - -

Tyyne Heikkilä on maailman viimeinen jättiläinen ja siksi hyvin yksinäinen, ennen kuin kohtaa Pertti Pirhosen, pienikokoisen nuorukaisen joka ei pelkää suuria asioita. Pieni Pertti Pirhonen ja jättiläisneiti Tyyne Heikkilä ovat toisilleen maailman parasta seuraa. Aikuisten rakkauskertomus. - Värikäs, rauhallinen kuvakirja pohtii erilaisuuden hyväksymistä.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
31
Kustantaja