Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Huippuvalmentaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Futistyttö-sarjan neljännessä kirjassa Oona aloittaa yläkoulun. Siirtyminen suureen yläkouluun tuo elämään paljon uusia ihmisiä. Myös jalkapallokentällä on säpinää, kun tyttöjen joukkue saa huippuvalmentajakseen nuoren ja lupaavan Miikan. Tyypistä on Oonan mielestä kuitenkin joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lähes koko FC Tytsyjen joukkue sekoaa uuden valmentajan takia. Miika on 18-vuotias ja ihana! Oonaa ja paria muuta järkevää lukuun ottamatta porukkaa alkaa treeneissä kiinnostaa ihan muu kuin pelaaminen. Harkat ovat kuin mallikisat. Hikisten ja pölyisten treenien jälkeen stailatut ja meikatut pissikset näyttävät raidallisilta pesukarhuilta. Joukkueen yhteishenki on koetuksella, eikä peli kulje yhtään. Lisäksi Miikalla on ällöttävä tapa halailla, vaikka se ei tunnu haittaavan ketään muuta kuin Oonaa.

Suuressa koulussa vilisee monentaustaisia nuoria, eikä Kiinasta adoptoitu Oona enää erotu niin selkeästi muista. Adoptiotausta mietityttää häntä entistä enemmän, vaikka välit Anssi-veljeen ja äitiin ovatkin periaatteessa ihan okei. Olisi jotenkin paljon siistimpää, jos koko perhe edes näyttäisi samalta. Jotainhan asialle voi tehdä itsekin...

Kirjaa voi suositella yhtä lämpimästi kuin sarjan edellisiäkin osia. Oonalla on edelleen pilkettä silmäkulmassa ja pallo hallussa!
(Merkku / Sivupiiri)


Hottis valmentaja saa futistyttöihin uutta potkua

Oonan joukkue saa uuden valmentajan, 18-vuotiaan superkomean ja lahjakkaan Miikan. Kaikki tytöt ovat Miikaan ihan lääpällään, mutta Oonasta kaikki ei ole ihan niin kuin pitäisi. Valmentajan avulla opitaan kuitenkin coerver-menetelmä, ja menestystäkin tulee – ei vähiten joukkueeseen liittyvän etiopialaissyntyisen Emilian ansiosta.

Suosikkisarjan neljäs osa on jälleen mainio sekoitus vauhdikasta jalkapalloa ja teini-ikää lähestyvän tytön humoristista arkea. 10–12-vuotiaille sopiva sarja käsittelee aina myös vakavampia teemoja, kuten ulkomaalaisuutta ja äidin ja tyttären suhdetta.
(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Sarjamerkintä