Viljakainen, Santeri

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Kirjailijan omat sanat

Elämä on liian arvokas tuhlattavaksi, mutta liian lyhyt pantattavaksi.

Elämäkertatietoa

Palkinnot:
Kunniamaininta URS-kirjoituskilpailussa 2012.

Harrastukset: pianon soitto, piirustus ja valokuvaus.

"Ensimmäinen työni oli varmasti kouluaine, mutta sitä ei lasketa. Varsinainen pidempi tarina oli varmasti rikosnovelli, jonka aloitin 9. luokalla, mutta jota en koskaan saanut valmiiksi. Peruskoulun jälkeen aloin kirjoittaa myös eräänlaista fantasiatarinaa, mutta senkin hylkäsin kirjoitettuani sitä noin 150 sivua. Tämän jälkeen aloinkin sitten suunnitella esikoiskirjaani Hayden Wulfe ja sielunmessu. Lisäksi on tullut kirjoitettua niin satuparodioita, novelleja kuin lastenkirjaa.
Ennen 6. luokkaa en juuri kirjoja lukenut, mutta silloinen opettaja ehdotti, että lukisin Taru sormusten herrasta, ja siitä se innostus kirjallisuuteen alkoi. Ja todenteolla aloin kirjailijan ammattia suunnittellla, kun yläasteen äidinkielenopettajani ja luokanvalvojani kannusti kirjoittamaan ja kehui aineitani sekä luki niitä luokalle. Peruskouluja kummempia kouluja en ole käynyt, vaan lukemalla ja kirjoittamalla olen itse kaiken oppinut (kuten myös piirtämisenkin vain piirtämällä paljon).
Pyrin kirjoittamaan mahdollisimman monisanaisesti ja niin, että sitä jaksaa lukea niin nuoret kuin vanhatkin. Tekstini on soljuvaa, adjektiiveja pursuilevaa, mutta ei kuitenkaan raskasta (mikä on välillä kuitenkin vaarana), sekä henkilöhahmoihin yritän saada syvyyttä huolimatta siitä ovatko he "hyviä" vai pahoja".
Minkäänlaista sanomaa tai valistusta en lukijoilleni tahdo tyrkyttää (toisin kuin useilla kirjailijoilla tuntuu olevan tapana), mutta asiat, joita kirjoihini kirjoitan, ovat jotkut suoraan oikeasta elämästä. Mieltäni lämmittää, jos tekstit saavat ihmiset ajattelemaan. Mutta loppujen lopuksikin haluan vain kirjoittaa, koska nautin siitä todella paljon.
Keskisuomalaisuus tai ylipäätään suomalaisuus ei juuri näy teksteissäni, sillä ainakin esikoiskirjani sijoittuu 1800-luvun vaihtoehtoiseen Eurooppaan, ja esikuvani J.K.Rowling ja Philip Pullman ovat molemmat brittejä.

Lempikirjani on varmaan Maaginen kaukoputki, sillä se yksi ensimmäisistä lukemistani fantasiakirjoista. Mielisäveltäjäni on ehkä Danny Elfman tai Hans Zimmer, joiden musiikkia kuuntelen paljon kirjoittaessani. Suosikkielokuva on vaikea valinta, sillä katson paljon elokuvia, mutta yksi mainitsemisen arvoinen on Dark Knight. Tärkeintä elämässäni on perhe, tyttöystävä, terveys, sekä se että saan tehdä sitä mistä tykkään, eli kirjoittaa ja piirtää."