Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Toukokuun rakkaus ; Syksyn viimat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

1.Toukokuun rakkaus:

Kiehtova, tunteita ja elämää hehkuva kertomus lumoaa lukijansa. Se vie mukanaan menneeseen aikaan, keskelle 1200-luvun Ranskan korkeaa kulttuuria, Pariisin ja maaseudulle, aikaan jolloin elettiin kiihkeämmin ja vapaammin kuin meidän päivinämme. Nämä sivut avautuvat lukijalle kuin runsas ja värikäs kuvakudos. Siinä erottuvat tuhannet vivahteet, tuoksut, ja tunteet: hehkuvaa, syvää punaista, maanläheistä vihreää, kultaa, turkiksia, ylellisyyttä, tyyliä ja sensuellia kauneutta. Kuka sanoi että keskiaika oli pimeä aikakausi?
Tässä kirjassa se on toisenlainen. Tuore ja todellinen. Kukoistavan kulttuurin ja trubaduurirunojen aika. Se on aika jolloin nainen oli nainen. Vapaa ja rohkea. Silloin häntä eivät vielä kahlinneet oman aikamme yhteiskunnan kahleet ja roolit. Tämä on kertomus rakkaudesta ja samalla lämmin sukukertomus, yhtä aikaa läheinen ja kaukaisen kiehtova. Päähenkilöinä ovat naiset: Mathilda, 34, ja hänen tyttärensä Florie, joka 16-vuotiaana viettää häitään, mutta kohtaakin jo hääpäivänään uuden kiihkeän intohimon.
Kultaseppä Brunelin perheen kaupunkitalossa elämä näyttää etenevän vauraan turvallisesti. Kuin kauniissa taulussa. Mutta taulu kätkeekin voimakkaita sävyjä, syviä tunteita, elämää koko kiihkeydessään näissä hienostuneissa kehyksissä. Naisen elämää niinkuin vain nainen voi sen toiselle kertoa.
(takakansiteksti)
2. Syksyn viimat

Miksi mennyt aikakausi, tässä romaanissa 1200-luvun myöhäinen trubaduuriaika, on nykyajan lukijalle niin kiehtova aihepiiri? Ehkä siksi, että tuonkin ajan ihmiskohtaloissa voi tämän päivän nainen löytää itsensä hämmästyttävällä tavalla. Olemmeko sittenkään niin erilaisia eri maissa ja eri aikakausina?

Tämän kiehtovan sukuromaanin sivuilla nainen on vapaa, itsenäinen päätöksissään ja tunteissaan. Ajan tavan mukaan hän on usein myös oman ammatin haltija. Niinpä Brunel- suvun kaupunkitalon valtiatar Mathilde on miehensä tavoin kultaseppä. Hänen ohellaan romaanin päähenkilöitä ovat tyttäret Florie sekä vasta 16-vuotias Jeanne.
Kolmen naisen tarina on kuitenkin ennen kaikkea kertomus rakkaudesta ja kaiken voittavasta intohimosta, joka on lähes tuhoava Florien elämän ja on jo vaatinut hänen lapsensa hengen.
Florie pakenee Pariisista maaseudun yksinäisyyteen. Sekä Florie että Jeanne joutuvat tekemään tärkeät ratkaisunsa rakkaudessa ja naisen elämässä. Monien vaiheiden kautta kohtalo tuo vihdoinkin myös Florien ja Philippen takaisin Pariisiin.
Sillä täällä elämä sykkii kiihkeänä ja vapaana.
(takakansiteksti)
Alkuteos suomennettu kahdessa osassa.

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

298

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli