Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punainen heisipuu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
”Punainen heisipuu”, joka on saanut maailmanmaineen samannimisenä elokuvana, on kertomus vankisiirtolasta vapautuneen miehen sopeutumisyrityksistä, ihmisestä joka kaipaa pois entisestä ja on levoton kaikkialla.
Jegor Produkin on päässyt vapaaksi ojennusleiriltä ja päättänyt myös säilyttää vapautensa, muuttaa elämänsä kulun. Kuin Selvittääkseen välinsä menneisyyteensä hän käy tervehtimässä entisiä rikostovereitaan, pikkukaupungin varasliigaa. Miliisin yllättäessä liigan Jegor pakenee ja lähtee maaseudulle tapaamaan Ljubaa, johon hän on tutustunut kirjeenvaihdon kautta. Ljubasta oman itsensä ja ympäristönsä kanssa välejään järjestävä Jegor löytää naisen, jolla on sydäntä ja tunteita mutta myös käytän-nön tervettä järkeä, ja Ljuban luota Jegor uskoo löytävänsä sen maailman jossa voi aloittaa uuden elämän. Mutta menneisyys ei hellitä, vanhat rikostoverit eivät jätä Jegoria rauhaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomus
Ilmestymisaika
Sivumäärä
125
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä