Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyhän Venäjän palveluksessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Satiiria, komediaa ja seikkailuhenkeä yhdistelevä dystopia tulevaisuuden Venäjästä vuonna 2027.

Venäjä on kirjaimellisesti eristynyt Euroopasta, joka on maailmanpoliittinen pikkutekijä Kiinan hallitsemassa maailmassa. Venäjällä vallitsee ääriortodoksinen uskonto, yltiömäinen kansallismieli ja machokulttuuri, minkä myötä kaikki liberaali, demokraattinen ja maallinen on pannassa. Valtaistuimella istuu mies, joka muistuttaa vahvasti eräitä nykyisiä vallanpitäjiä. Hänen rajatonta valtaansa puolustavat ja mielensä oikkuja toteuttavat tsaarin ajoilta periytyvät valiojoukot, opritshnikit. Heille toisinajattelijoiden henki on korkeintaan ivallisen naurun arvoinen.

Kaiken kurin, järjestyksen ja autoritaarisuuden taustalla rehottavat kuitenkin tutulla tavalla korruptio, huumeet, mässäily ja irstailu. Valiokaartin rankka työ vaatii normaalia rankemmat huvit. Paikoin kirja yltyykin groteskiksi kuvaukseksi venäläisen sielun tummimmista sävyistä. Ei ole ihme, että Sorokinin kirjat ovat päätyneet Putinia palvovan Nashi-nuorisojärjestön rovioille. Sorokinin ”pyhässä Venäjässä” näkyy näet piirteitä niin keskiajalta, stalinismista kuin tieteiskirjallisuudestakin.

Pyhän Venäjän palveluksessa on käännetty lukuisille eurooppalaisille kielille, mm. ruotsiksi. Vladimir Sorokinilta on ilmestynyt aiemmin suomeksi kirjat Jono (1990) ja Marinan kolmaskymmenes rakkaus (1992).

(Like)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

183

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

2027

Ilmestymisaika

Sivumäärä

208

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä