Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Uhrilampaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Sarjamurhaaja, jota kutsutaan Buffalo Billiksi, hallitsee lehtien otsikoita ja saa etenkin kookkaat nuore naiset kauhun valtaan.
Nuori ja viehättävä Clarice Starling saa tehtäväkseen haastatella tohtori Hannibal Lecteriä, ”Hannibal kannibaalia”, terävää mutta pahaa psykiatria ja hirvittävää tappajaa, jonka uskotaan tietävän ratkaisun avaimet. Alkaa matka Buffalo Billin karmaisevaan maailmaan.
(takakansiteksti)

Hienovaraisen piinaava, uuden trilleritrendin aloittanut sarjamurharomaani, jonka elokuvasovitus kahmi Oscar-palkintoja ja joka sementoi Hannibal Lecterin aseman kaikkien aikojen kauheimpien roistojen listan kärjessä. Uhrinsa nylkevä sarjamurhaaja Buffalo Bill pitää seudun naisia kauhun ja poliisia hämmennyksen vallassa. FBI lähettää nuoren agenttinsa, Clarice Starlingin, haastattelemaan psykiatri ja psykopaatti Hannibal Lecteriä korkean turvaluokituksen vankilaan. ”Kannibaali-Hannibalin” avulla FBI:lla voi olla mahdollisuus napata Buffalo Bill – mutta saadakseen Lecterin puhumaan Starlingin täytyy kertoa itsestään ja palata kipeään menneisyyteensä. Thomas Harrisilta on julkaistu kuusi romaania, ja häntä pidetään nykyaikaisen kauhutrillerigenren uranuurtajana. Harris on onnistunut luomaan legendaarisia hirviöitä, joiden kauheus ei kumpua yliluonnollisuudesta vaan jostain paljon pelottavammasta – ihmisyyden pimeimmästä ytimestä. Harris viettää hahmojaan rauhallisempaa elämää Floridassa ja tekee vapaaehtoistyötä merilintujen suojelemisen parissa.

(WSOY 2020)

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

350

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä