Lomalukemista: kauhu

Kirjahylly

13 kirjaa

2.7.2015
|Kaikki kirjahyllyt

Jos jännityskirjat eivät ole tarpeeksi pelottavaa luettavaa valoisiin kesäöihin, niin tästä hyllystä voi sellaista sitten jo löytyäkin. Tässä hyllyssä 13 kirjaa kauhukirjallisuuden ystäville!
Varoitus: Voi aiheuttaa unettomia öitä..  

Carman, Patrick: Luurankopuro
Vanhasta ruoppaajasta liikkuu hurjia tarinoita, joista yksi kertoo vanhan Joe Bushin karmean kohtalon. Ryan ja Sarah kiinnostuvat tarinasta niin, että päättävät selvittää Skeleton Creekin arvoituksen.

Harris, Thomas: Uhrilampaat
Karmea sarjamurhaaja kylvää kauhua ja kuolemaa etenkin nuorten kookkaitten naisten keskuuteen. Murhaajan pysäyttämiseksi tarvitaan toisen samanlaisen apua. Onnistuuko nuori Clarice Starling saamaan tarvittavat tiedot Hannibal Lecteriltä, hirvittävältä sarjamurhaajalta ja sosiopaatilta?

Huntintong, Geoffrey: Yönsiiven velhot
Devon March on hieman erilainen nuori, hänellä on nimittäin käytössä väkevä voima. Mikä Devon on ja miksi demonit eivät jätä häntä rauhaan?

King, Stephen: Uinu, uinu, lemmikkini
Louis Creedin perheen ihanan uuden kodin läheltä löytyy tunnelmaltaan kovin kummallinen ja synkän salaisuuden omaava vanha lemmikkien hautausmaa. Mikä on tuo karmea salaisuus?

Kuusi, M. E.: Haudasta nousee hemmo
Tilhi-jengin poppoo suuntaa hautausmaalle omenavarkaisiin. Siellä he näkevät jonkin nousevan avoimesta haudasta. Tohtiiko jengi selvittää asiaa?

Lovecraft, H. P.: Kuiskaus pimeässä
Kauhun mestarin hyytäviä Cthulhu-mytologiaan nojaavia novelleja.

Niemi, Mikael: Kirkon piru
Pajalassa asuvan Matin luokka suuntaa luokkaretkelle kirkkoon. Matin ja muutaman muunkin elämä muuttuu, kun opettaja näyttää oppilaille kirkossa vanhan paholaispatsaan.

Parkkola, Seita ja Repo, Niina: Ruttolinna
Unelmien kesätyö vie seitsemän nuorta Ranskaan, vanhaan linnaan, jossa on tarkoitus järjestää rutolla höystettyjä elämyksiä turisteille. Mitä tapahtuu kun lavastukset ja tosi alkavatkin sekoittua?

Poe, Edgar Allan: Kootut kertomukset
Kauhun, scifin ja rikoskirjallisuuden taitajan koko novellituotanto samoissa kansissa.

Riggs, Ransom: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille
Jacob lähtee tutkimaan isoisän tarinoissa esiintynyttä merkillistä Neiti Peregrinen lastenkotia. Lastenkodista on jäljellä enää vain rauniot, mutta miksi Jacobista tuntuu, että joku seuraa häntä katseellaan?

Sedgwick, Marcus: Miekkani laulaa
Peterin kylän liepeiltä löytyy ruumis, jonka jäljet viittaavat johonkin ihan muuhun kuin väitettyyn itsemurhaan. Tästä alkaa outojen ja hyytävän kammottavien tapahtumien sarja.

Simmons, Dan: Kesäyön kauhu
Kuuden kaveruksen kesäloma muuttuu karmeaksi ja ahdistavaksi painajaiseksi kun joku tai jokin väijyy nuoria ja pahuuden voimat jylläävät..

Vampyyrit ja hahmonvaihtajat
Kokoelma kauhun mestareiden hyytäviä katkelmia ja kertomuksia. 

 

Katja/Sivupiiri