Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tulivuoren rakastaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lontoo syksyllä 1772. Tauluhuutokauppa on päättynyt, ja Correggion työksi väitetty Venus riisuu Cupidon aseista –taulu on jäänyt myymättä. Sitä lähestyy sir William Hamilton, englantilainen diplomaatti ja taiteentuntija: ”Minun Venukseni. Koska olin lakannut rakastamasta sitä myydäkseni sen, en pysty nauttimaan siitä enää samalla tavalla, mutta ellen saa sitä myydyksi, haluan toki rakastaa sitä taas.”
Näin alkaa kertomus sir Hamiltonista, hänen vaimostaan Emmasta ja Emman rakastajasta lordi Nelsonista, sotasankarista joka löi Napoleonin mutta hukkasi voittonsa naisen syliin.
Cavaliereksi kutsutulla Hamiltonilla on taiteen lisäksi toinenkin intohimo: tulivuoret. Asemapaikassaan Napolissa hän ei saa mielestään maisemaa hallitsevaa Vesuviusta. Kuin tulivuori on hänelle myös Emma, uhkea luonnonlapsi ja entinen ilolintu, joka hurmaa kaikki kauneudellaan ja josta tulee lopulta Cavalieren vihitty vaimo – paheksunnasta huolimatta.
Kohdatessaan amiraali Nelsonin Emma on jo kukkeimmat vuotensa elänyt, mässäilyn turvottamaa suurlähettilään rouva. Nelson on Emmaa päätä lyhyempi, yksisilmäinen, tynkäkätinen askeetti. Tämän epäsuhtaisen parin välillä leimahtaa intohimo, joka kovertaa kaiken kuin sula laava. Avuton Cavaliere kirjaa vierestä, kuinka se tuhoaa kolmikon jäsenet yhden kerrallaan.

Susan Sontagin suurten mittojen historiallisessa romaanissa puhuvat niin sydän kuin äly. Tulivuoren rakastaja on kuin herkkuja pursuava historian runsaudensarvi, jossa kirjailijan uskomaton tietämys yhdistyy syvään eläytymiskykyyn
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

432

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

375

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä