Tuulen laakson Nausicaä

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Nausicaä of the Valley of the Windin tarina sijoittuu noin tuhannen vuoden päähän tulevaisuuteen. Vanha sivilisaatio on tuhoutunut ”Seitsemän päivän tulessa” ja nyt ihmiset joutuvat kamppailemaan henkiinjäämisestä.

Sea of Corruption, valtava metsä, joka vilisee suuria hyönteisiä ja vaarallisia itiöitä, leviää ja nielaisee pikkuhiljaa sisäänsä ihmisten elinalueen. Kaiken tämän lisäksi maata runtelee sota kaupunkivaltioiden kesken. Tuulen laakson prinsessa Nausicaä on lämminsydäminen nuori nainen, joka tuntee syvästi sekä kanssaihmisiään että metsän hyönteisiä kohtaan. Voiko hän pysäyttää tuhoisan sodan? Mitä hän pystyy tekemään kärsivän maan ja metsän suurten hyönteisten, ohmujen, hyväksi?

Nausicaä of the Valley of the Wind on julkaistu Japanissa 1980-luvun alussa, mutta sen teemat ovat entistä ajankohtaisempia tänä päivänä. Nausicaä on erittäin vahva sodanvastainen julistus. Toisena teemana esiintyvä ekologisuus muistuttaa meitä siitä, että teoksen esittelemä ekokatastrofi voi uhata myös meitä. Nausicaä of the Valley of the Wind on japanilainen sarjakuva, mutta ennen kaikkea se kertoo vahvan ja vaikuttavan tarinan, joka on toteutettu erittäin kauniisti. Jos et ole aikaisemmin lukenut japanilaista sarjakuvaa, nyt on juuri oikea aika tarttua mangaa sarvista ja uppoutua Nausicaän taianomaiseen maailmaan!
(SaVi / Sivupiiri)Kaukaisessa tulevaisuudessa ihmiskunnan rippeitä uhkaavat niin keskinäiset taistelut ja jättimäiset hyönteiset kuin alati leviävä, valtavien sienten muodostama myrkyllinen metsä. Suurvaltojen sota ulottaa vaikutuksensa myös pieneen Tuulen laaksoon. Sen lempeäluonteinen prinsessa Nausicaä tahtoisi kuitenkin mieluummin parantaa kuin surmata...
Tuulen laakson Nausicaä -sarjakuva on pitempi ja syvällisempi versio klassikkoelokuvasta, joka aikoinaan nosti Studio Ghiblin Japanin animaatioteollisuuden kärkeen. Itsensä mestari Hayao Miyazakin käsikirjoittama ja piirtämä seitsemänosainen sarjakuva on yksi merkkipaalu mangan historiassa.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Julk. seitsemässä osassa.