Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaamos

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaamos on ruumiinavaus eräästä historian jaksosta, jolloin mikään ei tuntunut olevan mahdotonta. Arkeologi joutuu muinaisen käsikirjoituksen lumoihin ja pakenee se mukanaan. Takaa-ajettuna, piilopaikkojaan vaihdellen hän uppoutuu vuosiksi sen selvittämiseen. Vitkaan tuntematon kieli luovuttaa salaisuutensa; esiin kehkeytyy tarina yltäkylläisyyden kulttuurista, kellojen ja vauhdin ajasta. Kun se päättyy arktisen myytin jylhään toteutumiseen, kirjoittajan, tuhatkaksisataa vuotta sitten eläneen antikvariaatinpitäjän Edgarin ja hänen tulkitsijansa kohtalot kietoutuvat toisiinsa.
(takakansiteksti)
Romaani liikkuu kahdessa aikatasossa, nykyajassa ja kaukana tulevaisuudessa 3000-luvulla. Arkeologi törmää vanhaan käsikirjoitukseen. Kuollut kieli vangitsee tutkijan mielen ja hän pakenee se mukanaan. Hänen tarkoituksensa on yhdistellä aikakaudesta kertynyttä arkeologista tietoa kielititeellisiin löydöksiin, muotoilla niistä mosaiikki, joka voisi parhaassa tapauksessa kuvata kadonnutta aikakautta, ainakin likimääräisesti.Romaani tarkastelee kriittisesti nykyajan kulutuskulttuuria ja korostaa kirjallisuuden merkitystä aikakausien välisenä viestinviejänä.
(Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
118
Kustantaja