Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eteisiin ja kynnyksille

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lohja-sarjan 4. eli päätösosassa Lohjan taloudellinen nousu kääntyy laskuun. Sahat joutuvat seisomaan ja työläiset ovat kovilla. Vauras paikkakunta lamaantuu ja tämä vaikeuttaa paikkakunnan kunnalispolitiikkaakin. Mutta lama, konkurssit ja pakkohuutokaupat uhkaavat vauraampaankin väkeä: Hännisiä ja Julineja.
(Sanojen aika)
Vuosikymmenen vaihtuessa 20-luvun terhakka rakentajamieli vaipuu lamaan ja kyräilyyn. Tehtaita seisoo ja työläiset ovat kovilla, vasaran alle joutuu jopa vankkoja taloja. Juliniakin hätyytellään, mutta vanhaisäntä lohduttautuu ottotyttö Sylvin itsetietoisesta nuoruudesta. Nämä kaksi muodostavat romaanin yllättävän, rakennetta kannattavan voimakaksikon. Toisaalta Lauri kimpaantuu näyttämään missä se Julinin veri sittenkin virtaa.
Joenpellon mahtavan romaanisarjan neljännessä kerronta sävyttyy aiempaa enemmän ihmisten sisäisistä kokemuksista. Aika - menestys ja pettymykset yhtä lailla - vievät jokaisen yhä syvemmälle kohti omaa minuutta. Matti Reima takertuu rahanteon rattaisiin, Salme Hänninen vanhentumisen rauhaan. Heikkinen, Matin uskottu apulainen, saa tuta elämän koleimman todellisuuden. Niin ikään Vieno tapaa vakaalla kunnallismiehen tiellään uuden ajan merkit ja miehet. Anja ja Inkeri työskentelevät saroillaan. Mutta Oskari! Miten onkin höyrähtänyt kun kukkoilee metsänomistajana eikä ole tietävinään liike-elämän pelisäännöistä. (takakansi)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

343

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

474

Kustantaja

Sarjamerkintä