Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kansallismaisema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yrjö Pihlavan tie on vienyt Miinalanjoen uitoista ja Petsamon kultaunelmista Suomenlahdelle hätäisesti rakennettuun satamakaupunkiin Makslahteen, jonka kautta Suomen metsät tyhjenevät. Yrjön ura ei ole nousussa: hän elättää perhettään pahanhajuisilla ja kirvelevillä hanttihommilla. Jostain on saatava rahaa, jotta tytär pysyisi elossa ja Terijoelta suurellisesti raahattu pitsihuvila koossa. Tarpeeksi aneltuaan Yrjö saa pestin epämääräisen puukuljetuksen johtajaksi. Hän lähtee matkaan oikuttelevien autokuskien kanssa ja päätyy monien mutkien kautta niskuroivien poikien valvojaksi kummalliselle leirille keskelle Karjalan ikimetsää.

Kongossa, poikien leirillä, alkaa jälleen kerran urakka, jolla ei tunnu olevan loppua. Yrjö kerää kunniantuntonsa rippeet ja päättää vapauttaa nuoret pojat mielivaltaiselta kurileiriltä. Ja jälleen kerran hänen unelmansa eivät vastaa todellisuutta, ja niin sekä jalot aatokset että Yrjö ja kurittomat pojat törmäävät Terijoen hienoon hiekkaan ja virkavaltaan.

Jari Järvelä päättää kiitetyn trilogiansa ja Yrjö Pihlavan tarinan tähän itsenäiseen romaaniin, jossa eletään huhtikuusta elokuuhun vuotta 1938.
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

395

Kustantaja

Kieli