Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ihanat naiset rannalla

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kahdeksanvuotias Thomas elää 1960-luvun kesää paratiisissa meren rannalla isänsä Kajuksen ja äitinsä Isabellan kanssa. Iltaisin vanhemmat tanssivat valkoisen huvilan isossa huoneessa. Radio soittaa jazzia ja iskelmiä, uutisia hallitsevat Marilyn, Kennedyt ja kuukävelyt.
Paratiisin harmonia rikkoutuu, kun naapuriin muuttavat Enkelit: isä Gabriel, äiti Rosa ja tytär Renée. Amerikassa asunut perhe tuo tullessaan tyystin uuden elämänmuodon.
Pian Isabella ja Rosa ovat erottamattomat, kaksi tummaksi paahtunutta kaunista naista. Toinen on tosin toista kauniimpi, ja sen huomaa myös Gabriel Enkeli.

Ihanat naiset rannalla on oivaltava nuoren pojan kehityskertomus ja riemukas löytöretki viime vuosikymmenten tunnelmiin. Palkittu, useille kielille käännetty tarina tunnetaan myös Claes Olssonin ohjaamana menestyselokuvana.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Tekstinäyte
Kerran Kajus oli heittämässä pallolla huvipuiston vedenneitoja. Vedenneidot loikoilivat tai istuivat jokainen vihreällä hyllyllään vesialtaan yläpuolella.

---

Mutta vain muutama päivä sen jälkeen, kun Enkelin perhe on aloittanut toisen kesänsä kesäparatiisissa vuonna 1963, Rosa seisoo taas keittiön ovella. Isabella ja Thomas istuvat aamiaispöydässä. He syövät viiliä. Nostavat lusikkansa korkealle lautasen yläpuolelle ja antavat viilin valua takaisin lautaselle sitkaana pylväänä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
318
Kustantaja
Kieli
Alanimeke
romaani sisaruksista
Ilmestymisaika
Sivumäärä
334
Kääntäjä
Lisätietoja
Suomennettu käsikirjoituksesta. Ilmestynyt myös Seven-pokkarina.
Sarjamerkintä