Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Lukkosulaa ja lumpeenkukkia

Videot
Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Näytelmässä Skytölän veljekset Simo ja Petter saavat kännykkäostoksen kylkiäisenä hoidettavakseen "sekatavarakaupan" Laitilassa. Reippaasti nämä kokemattomat vanhat pojat ryhtyvät kaupan kunnostukseen ja somistavat hyllynsä jos milläkin tilpehöörillä jos mihinkin järjestykseen.
Asiakkaita kaupassa käy kokonaista kaksi, vanha rouva Sepe (Ulla) Susi sekä koko kansan lemmikki, supersuosittu Maria del Monte.
Rapealla lounaismurteella kirjoitettu näytelmä saa hymyn suupieleen jo mehevällä kielellään, mutta aihekin on mitä ajankohtaisin. Sepen ja Petterin kaupassa juorut lähtevät liikkeelle vähän niin kuin vahingossa. Maria del Monten elämä tahrataan asiattomilla lööpeillä, mutta osansa saavat myös "huijarikauppiaat" itse. Näytelmä suomii niin kaupantekotapoja kuin iltapäivälehtien kirjoittelua, mutta kummallista kyllä loppujen lopuksi kaikki näytelmän henkilöt vaikuttavat viattomilta - ja onnellinen loppu sopii näytelmään yhtä hyvin kuin asperiini appelsiinin viereen kaupan hyllyllä.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

kirjailijan oma luonnehdinta näytelmästä:
Hyvinki erisialuse velipoja alottava uure elämä ja perustava sekatavarakaupa iha omast pääst. Petter o vaihtelevaine ko säämiäs, Simo taas tykkä et varma huano on ain paremp ko epävarma hyvä. Kyljyslaaris o myynnis betoniporsai, porakone o samal hyllyl kiiltokuvien kans. Ja asiakkaiki lappa, niin taik kaks ainaki: suursyrämine Sepe-täti iha naapurtalost ja matalakasvune Maria, TV:st tuttu typy.
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kaksinäytöksinen hapankomedia : Laitila - Kouvola - Tartto 2006-2007
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
108
Kieli
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi