Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

En luvannut sinulle ruusutarhaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tämä kipeästi koskettava, runollisen jännittävä romaani astuu miltei tuntemattomalle maaperälle. Se kuvaa mielisairauden outoa sisäistä logiikkaa, kiehtovaa ja kauhistuttavaa omatekoista maailmaa, johon sairas ihminen pakenee pelottavasta ja ymmälle saattavasta ulkoisesta todellisuudesta.
Deborah Blau on kuusitoistavuotias joutuessaan mielisairaalaan. Vuosien mittaan hän on rakentanut itselleen kokonaan oman sisäisen maailmansa, Yrin, jonka jumalolennot suovat hänelle turvapaikan ja tekevät hänet rajattoman onnelliseksi, mutta toisaalta kontrolloivat hänen kaikkia toimiaan ja rangaistukseksi rikkomuksista kiduttavat häntä niin, että hän silpoo omaa ruumistaan lievitystä saadakseen. Deborahin tapauksen ottaa hoitoonsa kuuluisa psykoanalyytikko Friesa Fromm-Reichmann, joka kirjassa esiintyy peitenimellä Fried. Hänen avullaan Deborah alkaa vähitellen oivaltaa, mitkä seikat ovat saaneet hänet jo varhaislapsuudesta saakka alkamaan karttaa kaikkea ulkoista todellisuutta, nähdä sisäisen maailmansa harhat totena. Tästä oivalluksesta alkaa paraneminen.
Hannah Green, kirjan Deborah on nykyisin terve ihminen, perheenäiti ja kirjailija. Hänen kuvauksensa sairausajaltaan on saanut valtava yleisömenestyksen. Teoksissaan ja opettajan työssään hän koettaa jatkuvasti auttaa poikkeavia ihmisiä ja lisätä ymmärrystä heitä kohtaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

310

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

301

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä