Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viikonloppuna on vapaata

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Maila on parinkymmen ikäinen, maalta kaupunkiin muuttanut tyttö. Eletään 70-luvun alkupuolta; on kesä. Maila on töissä ompelimossa, asuu ankeaa alivuokralaisasuntoa varovaisen, huolestuneen Varpun kanssa. Kokonaan toisenlainen on ompelimon omistava rouva: juoppo, lörppö, telepatiaa harrastava, arvaamaton rouva, joka tuntuu eläneen jo monen ihmisen edestä. Sitten on Saku, turvallinen, kunnollinen Saku, jonka Maila on sattumalta tavannut ja jonka kanssa on ryhtynyt seurustelemaan. Muita ihmisiä Maila ei oikeastaan tunnekaan.

Ja nyt tänä kesäisenä viikonloppuna he kaikki haluavat Mailalta joitain. Saku haluaa kihloihin. Rouva haluaa juhlimaan. Varpu haluaa lisää huolestumisen aihetta. He saavat mitä haluavat. Ja Maila saa pikakurssin siitä mitä kaikkea elämässä voi tapahtua. Mutta näiden kolmen tapahtumarikkaan päivän aikana tapahtuu myös käänne, joka viitoittaa Mailan tulevaa elämää: tämän jälkeen hän ei enää eläisi muiden ehdoilla. Eikä pelkäisi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
171
Kustantaja