Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Danilov ja muut demonit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Uutta omaleimaista neuvostokirjallisuutta – kahleettoman fantasian upea saavutus.

Ensin saapui Moskovaan Saatana – nyt tulevat uuden kirjallisuuden demonit. Mihail Bulgakovin ’Saatana saapui Moskovaan’ on ainutlaatuinen saavutus neuvostokirjallisuudessa. ’Danilov ja muut demonit’ on selvästi saman kirjallisen hengen jatkaja, avaruuksia syleilevän mielikuvituksen rakennelma täynnä tapahtumia, ihmisiä, huumoria, ajatustakin nopeampaa huimaa menoa.
Danilov on alttoviulunsoittaja 1970-luvun Moskovassa. Hänet on karkotettu avaruudesta siirtolaiseksi Maahan, ihmisten pariin. Danilov on puoleksi ihminen, puoleksi demoni, eetterin vapaa poika, henkisen materian ilmentymä, joka vastaanottaa äänen ja sielun aaltoja. Taiteilijan ylimpänä käskynkantajana on Järjestyksen kanslia ja mahtava demonien byrokratia, joka avaruudesta käsin asettaa rajat hänen toiminnalleen. Danilov seisoo elämänsä takarajalla – häntä piinaavat sisäisen musiikin vihurit.

Harvoin on kirjallisuuden kielelle puettu musiikin maailmaa näin ilmavasti ja valloittavasti. Samalla teoksessa valottuu muusikon ja taiteilijan suhde aikaansa ja luovan työn mysteereihin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

458

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä