Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Enkelipölyä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Alun perin vuonna 1985 ilmestynyt Reijo Mäen esikoisdekkari liikkuu Tukholman alamaailmassa ja huumeympyröissä. Tommi Havu tekee hypyn tuntemattomaan ja lähtee Tukholmaan. Huolettoman nuoruuden suosikkikaupunki on kuitenkin muuttunut. Ystävä Matias on kadonnut ja paikalla on vain ihmisiä, jotka ovat joko vaiteliaita tai vaarallisia. Tai molempia. Tukholman kesäyössä peli käy kovemmaksi ja panokset nousevat. Tommi Havulla on kaikki menetettävänään tai voitettavanaan.
(Otava)
Tommi Havu on 25-vuotias tuotepäällikkö Pakastaja Oy:ssä. Hän on täysin tympääntynyt työhönsä ja päättää hypätä oravanpyörästä, kun nuoruudenystävä Matias Rissanen pyytää häntä Tukholmaan auttamaan ja lupaa vastineeksi paljon rahaa. Matiaksen tapaaminen osoittautuu hankalaksi, sillä tämän haluaisivat tavata useat muutkin – eivätkä ystävällisin aikein.

Ystävän auttaminen vetää Tommi Havun mukaan Tukholman alamaailman kuvioihin. Huumeiden, prostituution ja uhkapelin maailmassa ei väkivaltaakaan kaihdeta, mutta Tommikin osaa pitää puolensa. Ehtiikö Tommi löytää ystävänsä ennen rikollisliigoja? Ja voiko vanhoihin ystäviinkään luottaa, kun kyseessä ovat suuret setelit?

Reijo Mäen esikoisromaani Enkelipölyä on sukellus Tukholman alamaailmaan, jossa ulkomaalaistaustaiset liigat pitävät otteessaan huumekauppaa. Tapahtumia valotetaan Tommin näkökulmasta, mutta kirjan lopulla siirrytään kuvaamaan Matiaksen silmin, mitä aikaisemmin on todella tapahtunut. Romaani on samalla perinteinen arvoitusdekkari, jossa erääseen rikokseen syyllinen paljastuu vasta viimeisillä sivuilla.

– Matti Järvinen/ Sanojen aika

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

248

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilm. myös Loisto-pokkarina 2006.

Sarjamerkintä