Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punajuupeli rakkaus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Esi Meiläinen, elämässään ”ehtinyt” mies ja kelpo kannakselaisvosikka, on päättänyt maalliset rahdinajonsa ja leijunut huuruna ”nimettömän värisen virran” yli. Ikuisuuden esikartanoissa hänen sielunsa muuttuu pisaraksi ja yhtyy lukemattomien samankaltaisten keralla ”kiirasvilun” kohisevaan ajattomuuteen. Jossain tämän kuplivan valtameren poreilussa ajelehtii myös hänen rakkaan Marinsa pisaratupa. Esi lähtee etsimään sitä; hänellä olisi vielä paljon puhuttavaa vaimolleen, pitäisi purkaa sisimpäänsä kerä kerältä, ja hän tietää Marin odottavan kaukana valorihmojen päässä. –
Yllättävästä alustaan romaani sitten haarautuu kahdeksi tarinaksi, jotka kertovat ”punajuupelista rakkaudesta” ja ”sinituntuisesta lemmestä”. Hurjaverinen Esi ja kasteenraikas Mari tilittävät niissä suhdettaan elämänsä yhteisvaellukseen. He kuuntelevat vuoronperään toisiaan, kertaavat tapahtumia lapsuuden leikkejä myöten ja loppuun päästyään astuvat pisaroistaan kaikkeuden yhteiseen kohtaloon.
Unto Seppäsen uusi romaani on sisäisiltä aineksiltaan harvinaisen rikas ja värikylläinen. Kokonaisuus polveilee tarun ja toden välillä, yksityiskohdat kiteytyvät runoksi ja kimaltelevat fantasian tähtisateena. Huumori pulppuaa punajuupelina ja lainehtii leveänä nauruna, Mutta pohjimmainen tunne on harras ja syvän vakava. Kirjailijan katse ihmis-sisimpään hämmästyttää terväyydellään.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
309