Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen suuri seikkailu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vesijohtoliike Pärskäsen omistaja Voitto Pärskänen päättää järjestää Kontulassa "maailman suurimman selviytymiskilpailun". Miksi? Siksi, että Voiton poika on armoton hulttio, joka ei pysty pian eläkkeelle jäävän isän liikettä jatkamaan. Vesijohtoliike on palkinto sille, joka voittaa kilpailun. Kilpailut saa järjestääkseen huumehörhö Niku Värkkälä.

Kilpailijajoukko on reipasta tuulipukukansaa mutta miten se pärjää piripäisten narkkareiden huumehouruissa ideoimissa kisoissa? Sekä naurussa että itkussa riittää pitelemistä.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Vuorinen viskaa lukijansa mielipuolisia tyyppejä ja järkijättösiä juonenkäänteitä pursuilevaan maailmaansa, keskelle suurta urbaania selviytymiskisaa, jonka järjestäjinä sekoilee kaksi pinttynyttä pilviveikkoa. Viimeinen Suuri Seikkailu järjestetään Kontulan ostarin liepeillä ja osallistujina on joukko varsin tavallisia suomalaisia...

Miten raittiin ja säädylliset kilpailijat selviytyvät piripäisten narkkareiden huumehouruissa ideoimista kisoista? Miten lähiömetsien erämaa ja Kontulan betonihelvetti muuttavat turvalliseen elämään tottunutta peruspulliaista? Kuka voittaa ja kenelle kellot soivat?

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua ja luvassa aimo annos perseet reväyttävää huutotapponaurua Juha Vuorisen tapaan tarjoiltuna - raakana ja päin lärviä!

Juoppohullun päiväkirjoista tuttuun tyyliin myös Viimeisen Suuri Seikkailun on kuvittanut Keravan Kalervo Palsa, sarjakuvainraastaja Pastori Kärme.

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

104

Kustantaja

Kieli