Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Unohduksen lumet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja on jatkoa Lappeenranta-sarjan ensimmäiselle romaanille Lehmusten kaupunki. Kirjassa eletään talvisodan aattopäivistä seuraavaan kevääseen. Luutnantti Vehmaksen ja Ilonan tarina jatkuu kohtalokkaine käänteineen. Nuoret Sirkka ja Risto joutuvat elämään rakkautensa talvisodan vaikeina päivinä. Kirjassa seurataan myös sotamies Tukevan perheen pakenemista sodan jaloista. Lämmöllä ja koskettavasti kirjoitettu tarina ihmisistä, joiden elämän sota muuttaa.
(SH/ Sanojen aika)
Lehmusten kaupungissa eletään kolmikymmenluvun loppua. Mukana ovat edellisestä romaanista tutut henkilöt: Ilona, Veikko Vehmas, Tukeva, Parmala, Lundenit. Päähenkilöinä on kaksi nuorta, Sirkka ja Risto. Paljon on lehmusten idyllisessä pikkukaupungissa tapahtunut sitten 20-luvun - ja tapahtuu. Sodan uhka tuntuu jo jokapäiväisessäkin elämässä, maailma ei ole enää sama kuin ennen. Sirkka ja Risto joutuvat elämään rakkautensa kauneimmat vaiheet talvisodan syttymisen aattona ja sodan vaikeina päivinä. Ketään sota ei säästä, myös Ilonan, Vehmaksen, Tukevan ja Lundenien elämä muuttuu äkkiä.

Lehmusten kaupunki, tuo ilojen ja surujen, ratsuväen ja perinteiden kaupunki, elää jälleen elämäänsä ja lukija sen mukana. (Takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

468