Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Einsteinin luona

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tekee Einsteinin ajattelulle saman kuin Sofian maailma teki filosofialle

Einsteinin luonasaa alkunsa, kun kertoja lähtee seuraamaan nuorta naista kadulla. Kun nainen saapuu etsimäänsä osoitteeseen, hän astuu sisään talon toisessa kerroksessa odotushuoneeseen, jossa istuu joukko mitä erilaisimpia ihmisiä. Pian huoneeseen saapuu nainen, joka pyytää tytön mukaansa: Albert Einstein odottaa. Yllätyksekseen tyttö pääsee saman tien tapaamaan ihailemaansa fyysikkoa, joka kärsivällisesti ryhtyy vastailemaan kysymyksiin. Nauhuri lähtee pyörimään.

Teos etenee keskustelumuotoisena loppuun asti, ja Einstein ruokkii mielipiteiden vaihtoa myös esittämällä vastakysymyksiä. Carrière ei tee selkoa ainoastaan Einsteinin teorioista vaan fysiikan ja koko länsimaisen ajattelun historiasta. Huoneeseen poikkeaa myös riidanhaluinen Isaac Newton, joka kyseenalaistaa Einsteinin teoriat. Viime vuosisadan polttavia kysymyksiä kuten ydinpommia ja tutkijan moraalista vastuuta käsitellään myös, samoin kuin esim. Einsteinin julkisuuskammoa ja juutalaista identiteettiä. Einstein on varsin nokkela ja viihdyttävä keskustelukumppani, joka valottaa monimutkaisen tuntuisia teorioitaan runsailla käytännön esimerkeillä.

Nuoren tiedonhaluisen naisen ja kokeneen tiedemiehen keskustelu on hauskasti polveileva ja mukaansatempaava. Lukijan on helppo samaistua tyttöön, joka tuntee vain yksinkertaisimmat hokemat fysiikan laeista.
Teos on Ranskassa ollut huima bestseller, joka sekä opettaa että viihdyttää.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

217

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja

Kääntäjä