Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sofian maailma

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Sofian maailma on kertomus Sofiasta, tavallisesta 14-vuotiaasta norjalaisesta koulutytöstä, jonka rauhallisen elämän eräänä toukokuun päivänä katkaisee nimetön kirje. Kirjeessä on vain kolmen sanan pituinen kysymys: Kuka sinä olet? Kohta postilaatikkoon ilmestyy toinen kirjelappu, jossa kysytään: Mistä maailma on peräisin?
Mitä ihmettä? Pilaileeko joku Sofian kustannuksella? Osaako kukaan vastata noin vaikeisiin kysymyksiin? Ja lisää on tulossa. Sofian postilaatikkoon putoilee länsimaisen filosofian historiaa käsitteleviä kirjeitä. Samaan aikaan Sofia löytää jollekin oudolle Hildelle Libanonista lähetettyjä postikortteja. Niiden myötä hän tempautuu ihmeelliseen seikkailuun ja huomaakin olevansa kaikkea muuta kuin tavallinen tyttö. Opiskeltuaan suuria ajattelijoita Sofia oppii ymmärtämään myös oman paikkansa maailmanhistoriassa, puhumattakaan henkeäsalpaavasta syntymäpäiväyllätyksestään…
Sofian maailma on jännittävä romaani nuoren tytön elämästä, aikuistumisesta ja sijoittumisesta maailmanjärjestykseen. Samalla Sofian maailma on oppikirja ajattelumme kehittymisestä alkaen antiikin filosofeista ja päätyen oman vuosisatamme eksistentialismiin.
”Tullakseen hyviksi filosofeiksi tarvitsemme ainoastaan kyvyn ihmetellä” – siinä lähtökohta niille, joita elämän ihme mietityttää, ahdistaa tai pelottaa. Sofian maailma avaa uusia ajattelun ulottuvuuksia kaikenikäisille.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Sofia Amundsen oli matkalla koulusta kotiin. Alkumatkan hän oli kävellyt tyttökaverinsa Jorunnin kanssa. He olivat puhuneet roboteista.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
532
Kääntäjä
Alanimeke
romaani filosofian historiasta
Ilmestymisaika
Sivumäärä
608
Kieli
Ensimmäinen julkaisu
kyllä