Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aallot

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kuten Virginia Woolfin aiemmin suomennettu romaani Majakka on myös Aallot monivivahteinen, mielikuvitusrikas ja symbolinen teos, jossa elämän aaltojen kertoma tarina upottaa lukijan syvälle tämän hienoistuneen kirjailijan löytämään sisäiseen todellisuuteen. Aallot on Virginia Woolfin, aikakautensa kertomataiteen suuren uudistajan, pääteos. Tässä romaanissa hänen kehittämänsä omaperäinen tajunnanvirtatekniikka on saanut puhtaimman muotonsa.
(takakansiteksti)
Virginia Woolfin kohta puolen vuosisadan takainen modernin romaanin klassikko rakentuu kuudesta tajunnan liikkeitä kuvastavasta sisäisestä yksinpuhelusta, joita pitkälle hallitsee seitsemännen henkilön, vainajan, alati läsnäoleva muisto. Näihin yksinpuheluihin mahtuu koko elämä, se pitkä vuorokausi jonka kulku rytmittyy auringon noususta auringonlaskuun yltävien merellisten proosarunojaksojen mukaan. Enemmän kuin henkilöistä tai heidän keskinäisistä suhteistaan - saati sitten yhteiskunnasta jossa he elävät - on kysymys muodonetsinnästä: lauseita muistikirjaansa keräävän Bernardin kamppailu kirjailijantehtävänsä toteuttamiseksi ja sen teorian pohdiskelut lienee lupa tulkita Woolfin omaksi, pohjimmiltaan varsin pessimistiseksi näkemykseksi työnsä perusteista ja mahdollisuuksista.
(Risto Hannula)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
280
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
213
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä