Kehä

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tampereen Hervannassa asuvan Tiitu Takalon ensimmäinen pitkä sarjakuva ”Kehä” on kertomus kahdesta 16-vuotiaasta teinitytöstä, Juliasta ja Alexandrasta. He tutustuvat toisiinsa nyrkkeilyharrastuksen myötä ja ystävystyvät - mutta mitä sitten tapahtuu kun molemmat huomaavat tavallisen kiintymyksen syvenevän romanttiseksi rakkaudeksi saakka?

Suhteeseen ryhtyminen ei ole helppoa, etenkin ympäröivä yhteisö osaa suhtautua homoseksuaalisuuteen kovin rakentavasti. Kaiken lisäksi Julia seurustelee jo entuudestaan, mikä saa tyttöjen välit kiristymään. Sarjakuva huipentuukin kohtaukseen kehässä, jossa molemmat päähenkilöt tuijottavat toisiaan kohotettujen nyrkkeilyhanskojen takaa.

Takalo kuvaa ”Kehässä” ajatuksia ja ristiriitaisia tuntemuksia herättävää kahden tytön suhdetta kauniisti ja realistisesti. Sarjakuva ottaa myös kantaa seksuaalisuuteen ja väkivaltaan, jotka molemmat tuntuvat nousevan esille entistä voimakkaammin niin mediassa kuin viihteessäkin, eivätkä siten oikein voi olla vaikuttamatta meidän kaikkien elämään.

Vuonna 2008 ”Kehä” oli Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana, mutta voitto meni vielä tuolloin Milla Paloniemen ”Kiroilevalle siilille”.

(SaVi / Sivupiiri)

- - -

16-vuotias nyrkkeilijätyttö Julia kuvittelee olevansa kypsä ja kokenut, mutta hän ei osaa aavistaa mitä kaikkea tapahtuu, kun hän tutustuu salilla ikäiseensä Alexandraan. Tyttöjen välinen ystävyys syvenee ja aiheuttaa hämmnnystä Julian lähipiirissä. Mitä siitä seuraa, kun he lopulta kohtaavat toisensa nyrkkeilykehässä?

Kehä liikkuu ystävyyden, rakkauden ja väkivallan rajamailla.

(Takakansi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

60

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

62

Kustantaja

Kääntäjä