Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Juho, 63-84

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Neliosaisen Juho-sarjan komea päätösosa kattaa vuosisatansa ikäisen kertojan myöhemmän keski-iän ja vanhuuden uusia hengen ja aineen aloja valloittavan suvun patriarkkana.

Toimelias mies ei malta kohtakaan ryhtyä eläkeläiseksi. Uudessa asuinpaikassa Ylöjärven Takamaalla Juho hoitaa Marttansa kanssa monta kanaparvea, ja vuokramiehenä hän viljelee voimaperäisesti Rantalaa, josta sittemmin tulee Suomen suosituimman rock-yhtyeen keskuspaikka. Viimeisen rukiinsa vanha viljelijä panee kasvamaan peltoon, jonka esikoispoika on ostanut omaksi.

80-vuotiaana Juhoa alkavat kiinnostaa toiseksi nuorimman poikansa touhut Leppähampaalla, ja pariskunta muuttaa elämässään vielä uudemman kerran Orivedelle. Tarkkasilmäisen miehen kiinnostus yhteiskuntaelämään säilyy loppuun saakka. Tammipakkasilla 1982 hän saa elinikäisen työväenaatteensa toukona äänestää itselleen ja Suomelle mieleisen presidentin. Kahden vuoden kuluttua tästä raukeaa viimein elämä, jota voi sanoa siunatuksi.
(Gummerus)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
monologiromaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
247
Sarjamerkintä