Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkautta koleran aikaan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

81-vuotias tohtori Juvenal Urbino yrittää saada lemmikkipapukaijaansa alas korkeasta mangopuusta. Hän laskee väärin oksan korkeuden ja putoaa alas. Tohtori kuolee ripittäytymättä kello 16.07 helluntaipyhänä. Leskeksi jäänyt 72-vuotias Fermina Daza kuiskaa arkun äärellä: ”Tapaamme pian.” Hautajaisiin saapuu myös Jokilaivayhtiön 76-vuotias johtaja Florentino Ariza. Hän sanoo leski Fermina Dazalle: ”Olen odottanut 51 vuotta, 9 kuukautta ja 4 päivää toistaakseni teille vielä kerran ikuisen uskollisuuteni ja kuolemattoman rakkauteni valan.”
Näin tapahtuu nobelistin, maagiseksi realistiksi kutsutun Márquezin omalaatuisessa ja hurmaavan oikullisessa rakkausromaanissa, joka sijoittuu 1800-luvun loppuun ja 1900-luvun alkuun jonnekin Karibianmeren rannalle. Kaupunki voisi hyvin olla Kolumbian Barranquilla.
Kuvatessaan vanhusten rakkautta Márquez osoittautuu jälleen mestarilliseksi komiikan ja tragiikan taitajaksi. Hän kutoo yhteen rakkauden, vanhenemisen ja kuoleman: tohtori Urbino taistelee riehuvaa koleraa vastaan kaikilla lääkärintaidoillaan, vanheneva Florentino odottaa uupumatta kosintamahdollisuutta ja tarinan lopussa 80-vuotiaalla Fermina-leskellä on luja usko tulevaisuuteen.
Rakkautta koleran aikaan on rikas ja monivivahteinen, mutta helppolukuinen romaani. Sen tyyliin on tarttunut 1800-luvun kirjailijoiden, ranskalaisen Flaubertin ja Zolan, henkeä. Maailmalla romaani on saanut loistavan vastaanoton.
(takakansiteksti)
Nobel-kirjailijan hurmaavan oikullinen rakkausromaani

Rakkautta koleran aikaan sijoittuu 1800-1900- lukujen vaihteeseen, Karibianmeren rannalle. Florentino Ariza ja Fermina Daza kihlautuvat, mutta Fermina vetäytyy suhteesta ja menee naimisiin lääkärinsä kanssa.
Viisikymmentä vuotta Florentino odottaa saadakeen Ferminan omakseen. Mutta kun tapaamisen aika lopulta koittaa, joutuvat Fermina ja Florentino kasvokkain nuoruuden suhtensa todellisten tarkoitusperien kanssa.

Gabriel García Márquezin tyylikäs satiiri ja viisas kerronta luovat unohtumatonta jännitettä tähän romanttisten tarinoiden nuoreen klassikkoon.
(takakansiteksti v. 2008 painoksesta)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

363

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

363

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

458

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Bestseller -sarjassa. Ilmestynyt myös Suuren suomalaisen kirjakerhon julkaisemana ja Loisto-pokkarina.

Sarjamerkintä