Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Alamaisen kyyneleet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirja maailmasta josta on vaikea löytää mitään puolustamisen arvoista. Karkea ja arvoköyhä mielipide alamaisista, jotka aina saavat havahtua tehtyihin erehdyksiin. Muutamia viitteitä tulevaisuudesta joka lupaa meille lisää koettelemuksia. Onnelliseksi lopuksi kuvaus anarkian saapumisesta maailmankaikkeuteemme ja kaiken menneen katoamisesta.

Radikaaleista: He leikkauttavat päälleen punaisen smokin ja antavat haastatteluja naistenlehdille, jotka ovatkin aivan oikeassa pitäessään heitä edustavina. He pyrkivät mukaan huviohjelmiin päästäkseen temppuilemaan julkisuuteen ja esiintymään erinomaisina sosialisteina, joille kansa taputtaa. He tunnustavat syyllisyytensä mutta eivät tosiasiassa pyri irti siitä. Hiestä on tullut koneiston vaseliinia.

Sodista: Korean sodassa kuoli siviiliuhreja 83 %. Sotilaita kuoli 17 %. Siviilit ovat tulen alla kaikkialla. Vain sotilaat voivat enää pelastua. Joka ryhtyy sotilaaksi valitsee elämän kuoleman sijasta. Sotilaan ammatti on elämää säilyttävä ammatti. Siviilinä oleminen tietää kuolemaan vihkiytymistä.

Vitusta: Kun kirjoittaa vitusta niin sillä on jo astunut askelen kärsivää lähimmäistään kohti. Elämme kylmässä maailmassa jossa ihmisten väliset kontaktit ovat yhä vaikeampia saavuttaa. Joskus tuntuu kuin ne olisivat mahdollisia vain vitun ääressä. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
171
Kustantaja