Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuin on pitkät pilven rannat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anu Kaipaisen viisi vuotta valmistelema suurromaani vie lukijan Ilomantsiin satasaarisen Koitereen runokyliin, joissa mahtavat Miihkali ja Simana Sissonen tekevät taikojaan ja joissa kaikuu myös ensimmäisen suomalaisen naislyyrikon, Kantelettaren muusan Mateli Kuivalattaren ääni.
Nuori tummasilmäinen Mateli pulppuaa runoja ja lauluja. Hän unelmoi kauniista Shemeikasta, mutta haaveet ja runot tukehtuvat arkisen Pekan ja lantakuorman alle. Vuosikymmenet ehtivät kulua, ennen kuin Matelin laulun, loitsun ja parantajan lahjat huomataan. Hänen elämänsä tähtihetki koittaa syksyllä 1838. Rantaan karahtaa venen ja siitä nousee konttiselkäinen virsiherra. Elias Lönnrot on tullut kuulemaan Matelia keräämäänsä naisten laulujen kirjaa, Kanteletarta varten.

Kansannaisen ja taiteilijan väkevän runollinen tarina tuo mieleen yhden Anu Kaipaisen parhaista romaaneista, Lari Paraskesta kertovan Poimisin heliät hiekat.
(takakansiteksti lyhennettynä)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

tarvittavin paikoin runsaan kirjallisen vapauden kuvittama kertomus Mateli Kuivalattaren, Kantelettaren muusan ja Suomen ensimmäisen tunnetun naislyyrikon yksinäisestä elämästä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

293

Kustantaja

Kieli