Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiljainen kevät

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanna on äiti, vaimo ja lintuharrastaja. Eletään kevättä ja luonto on heräämässä uuteen alkuun. Samalla kun Hanna tuntee, miten hänen kuulonsa vähitellen heikkenee, hiipuu rakkaus aviomieheen Ilariin. Ankara kevätvalo paljastaa talven tekemät tuhot ja parisuhteen todellisen laidan. Uusi ystävyys auttaa myöntämään avioliiton solmukohdat, jotka ennen haluttiin kieltää ja jättää käsittelemättä.

Hannan lintuharrastus kuljettaa tarinaa ja tuo siihen runsaasti symbolisia elementtejä. Luontoon ja lintuihin palataan aina kun elämässä tapahtuu jotain merkittävää. Hiljainen kevät on Hannan siihenastisen elämän joutsenlaulu, mutta teokseen kokonaisuudessaan liittyy silti vahvasti positiivinen sanoma – uuden alun mahdollisuus.
(Mari Lähteelä/ Sanojen aika)

”Mitä jos tästä keväästä tulisi aivan hiljainen?
Jos en enää lainkaan kuulisi lintuja?”

Kuulo-ongelmista kärsivä Hanna viettää jo kolmatta välivuotta opinnoistaan ja hankkii elantonsa lelujen pakkaajana. Arki kolmevuotiaan pojan äitinä soljuu päivästä toiseen, mutta miehen välinpitämättömyys uhkaa viedä voimat. Iloinen ja välitön työkaveri puolestaan saa Hannan tuntemaan itsensä naiseksi jälleen.

Vanhenevan äidin sekä oman lapsen kautta Hanna pohtii paikkaansa sukupolvien ketjussa. Keväällä lintujen paluu, luonnon herääminen ja arjen pienet ilot tarjoavat lohtua samalla kun rakkaudeton avioliitto muuttuu mahdottomaksi. Hannan ratkaisu kypsyy hiljalleen – kuin silmut puissa, kuin poikaset pesissään.

Hiljainen kevät on hienovireinen kuvaus vieraantumisesta, kasvusta ja uuden toivon löytämisestä. Taina Teerialho tavoittaa oivaltavasti naisen mielenmaiseman elämän taitekohdassa, jossa perustat on luotava uudelleen.
(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

210

Kustantaja

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi