Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Todennäköisin syin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

17-vuotias arabipoika hakataan kuoliaaksi Helsingin keskustan porttikongissa sunnuntaina aamupäivällä. Tekoväline on puolimetrinen rautaputki. Sattumalta paikalle osunut silminnäkijä kuvailee syyllisen sellaiseksi ”arabinnäköiseksi” mieheksi. Arabinnäköinen katoaa.

Lähtökohdat raa’an veriteon selvittämiselle eivät ole häävit. Rikoskomisario Kari Takamäen sinnikäs ryhmä ei halua antaa periksi, vaan juttua painetaan yötä myöten. Oudot käänteet kuitenkin askarruttavat, eikä mikään oikein enää olekaan niin kuin poliisit alussa olettivat. Tapaus vie Takamäen ja hänen murharyhmänsä poliisit pelon, rasismin ja terrorismin maailmaan.
(Gummerus)
Kari Takamäki selvittää ryhmineen 17-vuotiaan arabipojan raakaa murhaa. Silminnäkijäkin teolle löytyy, mutta kuvauksesta ei selviä muuta kuin että tekijä on "arabin näköinen". Kysymyksessä ei sitten taidakaan olla tavallinen rasistisesta välienselvittelystä seurannut tappo. Sopivat uusnatsit käydään kuitenkin läpi. Valvontakameroiden äärellä uurastaminen palkitaan ja Takamäen ryhmä saa ensimmäiset kunnolliset johtolangat. Mutta kuka tämä "arabin näköinen" oikein on? Ja miksi viaton ja hyvätapainen arabipoika kuolee? Liittyvätkö kuvioihin huumeet? Ratkaiseva löytö erään pizzerianpitäjän asunnosta vie tutkijat oikeille jäljille, ja mukaan tulevat Supo ja puheet syyskuun yhdennestätoista.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Koirapartion ykkösmies meni eteiseen sisään ison suojakilven perässä. - Poliisi! Kaikki paikoillaan! mies huusi niin että kaikki varmasti heräisivät. Takamäki mietti jonon hännillä hetken, eikö olisi parempi mennä ihan hiljaa ja yrittää yllättää nukkuvat ihmiset. Tämä oli kuitenkin virkapukuisten erikoisalaa, ja kieltämättä työturvallisuuden takia oli parempi ilmoittaa mahdollisille hourupäisille piripäille, että sisään tuli poliiseja eikä huumekätköä havittelevia kilpailevan jengin ryöstöretkeläisiä.
Kakkosmies päästi koiran irti ja otti haulikon käteensä. Koira haukahti pari kertaa ja painui kilpimiehen ohi.
Takamäki, Joutsamo ja Kohonen olivat jonon perässä. Suhonen oli jäänyt autoonsa ja seurasi tilannetta kauempaa. Takamäki odotti - tai pelkäsi - että millä hetkellä tahansa kuuluisi laukauksia. Sen sijaan asunnosta kuului koiran haukuntaa ja pari terävää käskysanaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kustantaja

Kieli

Osana julkaisua

Kieli

Osana julkaisua