Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vuohen juhla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hän on presidentti Rafael Trujillo, Uuden Isänmaan Isä, Hyväntekijä – toiselta nimeltään Peto, tai el Chivo, Vuohi. Hän on tyranni, joka pitää itseään kansansa pelastajana, miehenä joka toi modernin ajan takapajuiseen maahan. Hän on diktaattori, joka sai hallita Dominikaanista tasavaltaa yli kolmekymmentä vuotta, 1930–1961. Hän on mies, jonka veri on muuttunut etikaksi.
Kun Urania Cabral palaa maanpaosta 35 vuoden jälkeen kotimaahansa, hän huomaa menneisyyden elävän yhä maan ihmisissä. Hirmuhallitsija on kukistunut, mutta haavat eivät ole vielä arpeutuneet.
Alkaa matka ajassa taaksepäin, kertomus joka levittää auki despootin juonittelevan hallintokoneiston. Kun katkera ja kyyninen mies johtaa vimmaisesti maataan, hirvittävä julmuus koituu monen kansalaisen kohtaloksi.
Niin käy 14-vuotiaalle Uranialle, epäsuosioon joutuneen ministeri Cabralin tyttärelle. Ja myös vallankaappausta yrittäneen joukon jäsenille ja heidän läheisilleen. Ei aika eikä edes välimatka luo umpeen tuon mustan kauden kipeitä muistoja.
(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

615

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Seven-pokkarina 2010 ja 2011.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

479

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli