Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kosketuslaukaus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Rikoskomisario Kari Takamäki kutsutaan paikalle, kun rutiiniratsiassa pakettiauton takatilasta löytyy eduskunnan pääsihteerin ruumis. Autoa kuljettaneet miehet väittävät saaneensa auton lainaksi ja olevansa vain kuskeina. Kuka pääsihteerin on murhannut ja ennen kaikkea miksi? Liittyvätkö asiaan pääsihteerin epämääräiset suhteet Venäjälle tai hänen kovia huumeita käyttävä tyttärensä? Onko Helsingin alamaailman pomolla Stig Bergrothilla ja järjestäytyneellä seksikaupalla ja kiristyksellä jotain tekemistä murhan kanssa?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

"Kirjailija hallitsee poliisin kenttätyön ja uusien tutkimusmetodien kuvaamisen erinomaisesti", toteaa Ilta-Sanomat valitessaan Sipilän Kosketuslaukauksen vuoden 2001 parhaaksi dekkariksi.
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Hiacea ei missään nimessä voitu ajaa poliisitalolle. Kaikki johtolangat - uhrin vammat, kuidut, sormenjäljet ja dna - olivat autossa. Kuljettajan tai apurin paikalta voisi löytyä esimerkiksi samanlainen vaatekuitu kuin ruumiista tai vaikkapa käärön teipeistä. Jälkiä ei sopinut sotkea. Tässä vaiheessa piti olla tarkkana, sillä näitä minuutteja saatettaisiin hyvinkin puida aikanaan oikeussalissa jopa päiviä.
Takamäki ei ollut enää vuosiin jaksanut suhtautua henkirikoksiin tunteella. Lapsimurhat vielä sävähdyttivät, mutta ne olivat, onneksi, erittäin poikkeuksellisia. Ruumiin hajuun tottui. Vaikka kokonaiskuva oli sumea, tämäniltainen tapaus ei vaikuttanut kovinkaan hankalalta - ainakaan periaatteessa. Kaksi epäiltyä oli saatu niin sanotusti rysän päältä kiinni: Hiace-miesten olisi aika hankala selittää ruumista tavaratilassa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
254
Sarjamerkintä
Osana julkaisua
Ilmestymisaika
Osana julkaisua