Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kosketuslaukaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rikoskomisario Kari Takamäki kutsutaan paikalle, kun rutiiniratsiassa pakettiauton takatilasta löytyy eduskunnan pääsihteerin ruumis. Autoa kuljettaneet miehet väittävät saaneensa auton lainaksi ja olevansa vain kuskeina. Kuka pääsihteerin on murhannut ja ennen kaikkea miksi? Liittyvätkö asiaan pääsihteerin epämääräiset suhteet Venäjälle tai hänen kovia huumeita käyttävä tyttärensä? Onko Helsingin alamaailman pomolla Stig Bergrothilla ja järjestäytyneellä seksikaupalla ja kiristyksellä jotain tekemistä murhan kanssa?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

"Kirjailija hallitsee poliisin kenttätyön ja uusien tutkimusmetodien kuvaamisen erinomaisesti", toteaa Ilta-Sanomat valitessaan Sipilän Kosketuslaukauksen vuoden 2001 parhaaksi dekkariksi.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Hiacea ei missään nimessä voitu ajaa poliisitalolle. Kaikki johtolangat - uhrin vammat, kuidut, sormenjäljet ja dna - olivat autossa. Kuljettajan tai apurin paikalta voisi löytyä esimerkiksi samanlainen vaatekuitu kuin ruumiista tai vaikkapa käärön teipeistä. Jälkiä ei sopinut sotkea. Tässä vaiheessa piti olla tarkkana, sillä näitä minuutteja saatettaisiin hyvinkin puida aikanaan oikeussalissa jopa päiviä.
Takamäki ei ollut enää vuosiin jaksanut suhtautua henkirikoksiin tunteella. Lapsimurhat vielä sävähdyttivät, mutta ne olivat, onneksi, erittäin poikkeuksellisia. Ruumiin hajuun tottui. Vaikka kokonaiskuva oli sumea, tämäniltainen tapaus ei vaikuttanut kovinkaan hankalalta - ainakaan periaatteessa. Kaksi epäiltyä oli saatu niin sanotusti rysän päältä kiinni: Hiace-miesten olisi aika hankala selittää ruumista tavaratilassa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua