Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Koiran yö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Olisi pitänyt sittenkin ottaa tänne kokolattiamatto. Elli oli vastaan ja sanoi, että sitä saa sitten jatkuvasti olla imuroimassa. Sellaisella matolla olisi ollut mukavampi vaikka paljain jaloin kävellä. Tämä muovimatto on aina kylmän tuntuinen, ei tietystikään tossuissa tuntunut, mutta näin poskella kyllä.”

Yksin asuva vanhus on kaatunut ja jäänyt avuttomana makaamaan kotinsa lattialle. Apua toivoessaan hän vaipuu ajatuksissaan nuoruutensa ja parhaan miehuusikänsä työntäyteisiin aikoihin, miettii avioliittoaan ja poikaansa, muistelee sodassa menettämäänsä ystävää. Muisti noukkii elämän pitkästä nauhasta monet hilpeät ja nolot tapaukset, käytetyt ja menetetyt mahdollisuudet.
Kipukohtaukset, nälkä ja jano palauttavat miehen aika ajoin nykytodellisuuteen. Hän yrittää ryömiä kohti puhelinta ja arvailla ajan kulua. Milloin kodinhoitaja tulisi seuraavan kerran?

”Heikki Hietamies on kirjoittanut suuren romaanin. Siitä huolimatta, että hänen kirjassaan on vain 175 sivua. Mutta niille sivuille mahtuu koko elämä iloineen ja suruineen.” -Aamulehti
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

elämäntarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja