Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Stadi on buli mutta snadi

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirjan jutut kertovat pikkukundeista, lättähatuista, jiven joraamisesta, Helsingin olympialaisista ja muista kaihoisista muistoista 1950-luvulla, jolloin Stadi oli vielä Stadi ja slangi oli käyttökieli kaduilla, kulmilla ja kodeissa. Pakinakokoelmassa on myös kannanottoja ja naureskelua Helsingin asioille ja herrojen touhuille.
Juhani Mäkelän pakinakokoelma on slangikirjallisuuden klassikko, jonka monet jutut ovat säilyttäneet ajankohtaisuutensa.
(takakansiteksti WSOY 1993)

"Seiskytluvun alussa mä skrivasin pakinoita Pääkaupunki-lehteen. Jengi kehu niitä stooreja - tai ainakin jotku sano niistä jotain vänkää. Mä duunasin niistä tän kirjan. Se ilmesty 1972. - - Tää kieli on sellasta, mitä pamlattiin Stadissa 1950-luvulla ja tollai. Ne kun tsennaa slangia, snaijaa et se oli erilaista eri kulmilla. Mä olen skrivannu eniten sillai ku kaveerattiin Stadin pohjoisosissa, missä mä budjasin pikkukundina, ja sit keskistadilla, missä mä kävin opparii."
Kirjan toisen painoksen esipuheesta 1993.
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
116
Kieli